Популярне

Ринок праці в липні: підсумки місяця

Літо - пора відпусток і традиційного зниження активності на ринку праці. У порівнянні з останнім місяцем весни кількість вакансій на Міжнародному кадровому порталі hh.ua практично не змінилася, кількість нових резюме скоротилася приблизно на 6%.

Зниження активності пошукачів позначилося на показниках конкуренції. У порівнянні з травнем hh.Індекс (співвідношення кількості резюме до кількості вакансій) скоротився з 2,9 до 2,5. Це означає, що в середньому на одну вакансію претендує 2-3 вільних фахівця.
Невелике зростання вакансій в червні, пов’язане зі збільшенням числа сезонних пропозицій, змінилося зниженням в липні. Кількість нових резюме в порівнянні з червнем не змінилася, однак трохи знизилася відносно травня. Сезонне зниження активності пошукачів призвело до падіння показників конкуренції. Зараз на одну вакансію в середньому претендують 2-3 вільних фахівця.
Найбільший приріст вакансій спостерігався в банківському секторі, а також у сфері транспорту і логістики. Крім того, збільшилась кількість пропозицій для топ-менеджерів. Знизився попит на фахівців в сфері туризму і готельно-ресторанного бізнесу, студентів і фахівців без досвіду, а також на медиків і фармацевтів. Традиційно найбільша кількість вакансій припадає на продажі, інтернет-технології, маркетинг і рекламу, адміністративний персонал.
У регіонах збільшили свою активність роботодавці Кіровоградської, Херсонської та Закарпатської областей. Рідше в порівнянні з попереднім місяцем публікували вакансії у Волинській, Черкаській та Хмельницькій області.
Серед  пошукачів у липні активізувалися студенти і фахівці в сфері консалтингу. Рідше розміщували резюме в туристичній галузі, юристи, HR-фахівці та бізнес-тренери, а також фахівці з нерухомості і закупівель.
У регіональному зрізі за приростом резюме лідирують Тернопільська, Закарпатська, Кіровоградська, Чернігівська та Чернівецька області. Відносно червня знизилася кількість претендентів в Сумській, Хмельницькій і Вінницькій області.
У зв’язку з черговим загостренням ситуації в зоні АТО багато жителів намагаються покинути неспокійні території хоча б на період літа. Про це свідчить скорочення кількості резюме і незначне зниження конкуренції в цих регіонах. Однак, незважаючи на це, показники конкуренції в Донецькій і Луганській області залишаються найвищими (11-12 осіб на вакантне місце).
Конкуренція
Як і раніше в ТОП-5 проф. сфер з найвищою конкуренцією входять топ-менеджери, юристи, студенти, висококваліфіковані фахівці виробничих спеціальностей, а також бухгалтери і фінансисти. У зв’язку зі збільшенням кількості резюме від починаючих фахівців, конкуренція серед них стала ще вищою.

Практично без змін залишився і рейтинг проф. областей з найнижчою конкуренцією. Як і раніше сюди входять продажі, консалтинг, автомобільний бізнес, страхування та робочий персонал.


 

Міжнародний кадровий порталHeadHunter Україна
Всі статті автора

Бізнес

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією