Популярне

Переїзд заради роботи: чи легко дається таке рішення

Майже кожному другому українцю доводилось переїжджати у зв’язку зі зміною роботи. Понад половині з них знадобився час, щоб зважитися на цей крок. Але лише троє зі ста шкодують про своє рішення. Про це далі — в результатах опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua.

Інколи, щоб отримати привабливу пропозицію про роботу, варто задуматися про зміну місця проживання. А деякі «білі комірці» у пошуках більш високооплачуваної і перспективної роботи зважуються навіть на переїзд закордон. Як показало опитування hh.ua, двом із п’яти українців хоча б раз доводилося змінювати місце проживання у зв’язку зі зміною роботи. Кожен четвертий переїжджав заради роботи один раз, а кожен восьмий — двічі чи тричі. Є і такі, хто «зривався з місця» чотири і більше разів, або знаходиться у переїздах постійно.
Найбільш мобільними, безперечно, є ІТ-спеціалісти. Вони найчастіше розглядають варіанти побудови кар’єри в іншій країні й, незважаючи на можливість працювати віддалено, у низці випадків готові на переїзд. Рідше планують переїхати ті, чий досвід складно пристосувати до реалій іншої країни (юристи, працівники страхових агентств, держслужбовці й т. д.).
 

Найчастіше до переїзду українців підштовхує недостатньо високий рівень заробітку в місті або країні проживання — двоє із п’яти покидають насиджене місце саме з цієї причини. Практично стільки ж зважуються на переїзд у випадку привабливої job offer від роботодавця. Третина не можуть знайти гідну роботу в своєму місті або країні. Дещо менше не мають змогу розвиватися і професійно зростати у своїй компанії.
Кожен восьмий переводився у рамках попередньої компанії. А кожен десятий спочатку змінив місце проживання, а вже потім шукав нову роботу. На жаль, не рідко переїзд пов’язаний із бойовими діями на сході країни. Про це більшість опитаних зазначили в полі для коментаря.
 

Ті, в кого є досвід міграції всередині країни або переїзду за її межі, стверджують, що для прийняття такого рішення знадобився час. Менше половини відразу і з легкістю погодилися на переїзд. Кожен восьмий зізнався, що це було дуже непросте рішення. Проте, незважаючи на всі сумніви й складнощі, лише троє зі ста мігрантів шкодують про своє рішення.

Міжнародний кадровий порталHeadHunter Україна
Всі статті автора

Бізнес

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією