Популярне

"Найпатріотичніший серіал року"

 Вчора на телеекрани телевізорів вийшов довгоочікуваний багатьма серіал "Останній москаль", анонсований як "добрий фільм про дружбу і кохання".

  Історія створена в жанрі "патріотичної комедії", як кажуть її творці. На телеекрани серіал повинен був вийти під назвою"Московський родич",а "Останній москаль" - робоча назва серіалу на стадії сценарію,який задумали ще в 2012 році. Відмовитися від "московського родича" і повернути "останнього москаля"змусили події в Україні. Ця назва для українців більш "актуальна", а от з точки зору росіян - навпаки, провокативна. Між тим, творці серіалу вважають його "добрим фільмом про дружбу і кохання". Але за сюжетом любов і дружба між мешканцями карпатського села Великі Вуйки і приїжджим до них московським «хлопчиком без інстинкту самозбереження» зароджуються далеко невідразу . А ось жарти над українцями, а точніше - самоіронія, починаються вже із назви села. В Україні "вуйками" називають жителів глухих західноукраїнських сіл. Є навіть такий вираз: "вуйко лісовий" .А тут - Великі Вуйки... Сюди москвич Валера потрапляє майже прямо з дорогого нічного московського клубу. У його батька-олігарха починаються проблеми одночасно з мафією і ФСБ, і Валера вирішує сховатися у свого рідного дядька Івана, який у цих самих гуцульських Вуйках і живе.

   

Валера веде себе спочатку зухвало по відношенню до "вуйків лісових", що викликає гнів простакуватих, але дуже добрих селян. На роль "москаля" покликали Ігора Скрипко - актор московського Театру " у Никитских воріт, в Україні він вперше побував тільки під час зйомок серіалу. Стиль спілкування його персонажа і місцевих жителів протягом серіалу – це , на мій погляд, певного роду стьоб. Наприклад, Валера вітає новий для себе край: "Привіт, Хохляндія"... ну, а селяни вважають, що Валері " повинно бути холодно, голодно і самотньо. Він повинен вдень сумувати за батьківщиною, а по ночах - вити в бік Кремля!».

  


Не зважаючи на те, що глядачі побачили лише 1 і 2 серії серіалу , вже є багато вігдуків як позитивних так і негативних. Декого «Останній москаль»розчарував, оскільки «рекламний ролик здавався багатообіцяючим та цікавим,а сюжетом нагадав українську комедію «Трембіта»,інших навпаки змусив інакше поглянути на український кінематограф, полюбити його. Але ж ми знаємо, «скільки людей - стільки й думок», тому кожен вибирає те, що до вподоби йому.

Ольга Протанська
Всі статті автора

Культура

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією