Популярне

Особливості жіночої дружби

Як там кажуть: «Жіноча дружба – це коли дві жінки заздрять одна одній мовчки», «Дружба між жінками – всього лише пакт про ненапад», «Жіноче щастя – лисі подруги...».

Таких жартівливих висловів про дружбу між представницями слабкої статі безліч. Чоловіча ж дружба ні у кого не викликає сумнівів. Там все просто і вона обов’язково справжня. Так, принаймні, прийнято вважати. А от майже все, що пов’язане з жінкою – суперечливе. Дружба – у тому числі. Хтось у неї вірить, а хтось – ні. На генетичному рівні одна жінка сприймає іншу як суперницю. Виникає логічне запитання, якщо жінки не уміють дружити, то навіщо прикидатися? Причина цьому – природа. Прекрасна стать не буде із своїм чоловіком перемивати кістки Каті із сусіднього під’їзду, обговорювати серіал, обирати лак для нігтів та радитись щодо нової зачіски. Якщо такі чоловіки й існують, то їх варто занести у Червону книгу.


Не буду казати, що головним випробуванням жіночої дружби є чоловік, адже не поділити можна і останню цукерку ще у дитячому садку.
Головною помилкою, як правило, недовговічної дружби між багатьма жінками є думка, що її подруга зобов’язана ходити з нею по магазинах та виконувати функції великої жилетки для сліз у будь-який момент дня і ночі. Насправді ж ніхто нікому нічого не винен. Неповага особистого простору інших, навіть найкращої подруги, – ознаки егоїзму. Якщо Оля дружить з Вікою, бо вона розумна і відповідальна людина, то це не дружба, а тимчасова домовленість.
Справжня дружба чимось схожа на кохання. Вона не падає з неба у готовому вигляді, а потребує постійної праці над собою. Тому конфлікти для неї не страшно, а гірко не зробити після них правильних висновків. Сварки зміцнюють дружбу, вчать знаходити компроміси і повертатися до подруг без слідів образи.

Ірина Кардаш
Всі статті автора

Культура

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією