Популярне

Право на особистий простір

Коли ви ще на стадії романтичних залицянь і цукерково-букетного періоду, то кожен з партнерів соромиться запитати у іншого про те, з ким він тільки що розмовляв по телефону або переписувався в одній із соціальних мереж.

Але чим більше і довше ми зустрічаємося, тим складніше і складніше зберегти подібні стосунки. Все частіше ми починаємо забувати про те, що для кожного важливо мати і реалізовувати своє право на особистий простір. Це призводить до взаємних образ, а іноді і здатне зруйнувати будь-які, навіть найміцніші стосунки. У зв’язку з цим, перш ніж намагатися зайти на сторіночку свого партнера в соціальних мережах, необхідно пам’ятати про те, а чи буде вам приємно, якщо він розкриє усе ваше листування? Хотілося б вам постійного і тотального контролю? Навряд чи.
Кожен з нас має право на особистий простір і будь-яке особисте життя. Було просто чудово, якби у вас були як мінімум дві кімнати у вашому будинку, тоді б кожен з членів сім’ї зміг би хоч годинку займатися особистою творчістю або просто полежати біля телевізора, механічно переключаючи канали. Особистий простір просто потрібний для збереження рівноцінних стосунків між партнерами, оскільки якщо такого не буде, то подружжю буде надалі нецікаво проводити час один з одним. Адже зовсім не обов’язково постійно бути разом, ходити у гості в одну і ту ж компанію, усі вечори проводити поруч. Така ідилія можлива тільки в казках і любовних романах.
У реальному житті так не буває, оскільки побут є побут, а тому постійний контроль робить його просто нестерпним. Особистий простір – це, свого роду, гарантія того, що ви і далі будете цікаві своїй половинці. Оскільки буде постійна, хоч і невелика інтрига. Погодьтеся, це захоплює. А іноді можна разом зайнятися перегортанням старих записів, але знову таки, якщо партнер сам висловив бажання. Крім того, якщо ви обмежуєте свого партнера у свободі, в праві на особистий простір, то з часом у нього назбирається образа, жаль за тим, що так і не вийшло, що так і не вдалося чогось добитись, а звинувачувати у всьому він буде, звісно ж, вас.
Дуже образливо буває, коли на ваше прохання чоловік чи жінка  перестає займатися своєю улюбленою справою, а потім, через якийсь час звинувачує в усьому цьому вас. До чого це призведе? Це буде дуже образливо і неприємно, і принесе масу незадоволення і прихованої образи, прихованих докорів та обурення, що в результаті може звести нанівець усі щасливі миті разом.
Як на мене, жоден контроль не вартий того, аби через нього втрачати кохану людину.
Кохання вам та розуміння…
 

Оксана Москалюк
Всі статті автора

7+Я

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією