Популярне

Токсикоз, розповідь майбутньої мами

 Вагітність  – це, безумовно, один з найпрекрасніших та відповідальних кроків у житті.  Але, досить часто, у процесі протікання вагітності жінку турбують неприємні відчуття, а саме – токсикоз.  Це хворобливий стан, обумовлений дією на організм екзогенних токсинів або шкідливих речовин ендогенного походження. Про свої враження від даного явища та як з ним боротись нам розповіла майбутня мама, пані Ірина.

 Про свою вагітність я дізналась на День Святого Миколая, це стало подарунком. Чесно кажучи, ніяких особливих відчуттів до початку прояву токсикозу не було. В мене він був раннім, практично одразу з’явилась нудота, перебування на кухні стали нестерпними, відчинений холодильник – каторга. Забороненими продуктами стали оселедець та цибуля, до речі, запах цибулі мені не подобається і дотепер. Найчастіше такі неприємні відчуття супроводжували мене вранці, нерідко, протягом дня та ввечері,і інколи, це призводило до блювоти. Такий стан знесилював, викликав сонливість, пригніченість. Найкраще допомагало свіже повітря та прогулянки. Також, проснувшись, рекомендують випити склянку води з чайною ложкою яблучного оцту, хоча на собі даний метод не випробовувала. Добре з’їсти якийсь сухарик і трошки полежати. Необхідно ретельно стежити за харчуванням (не їсти гострого, соленого, жареного та жирного, не переїдати, краще їсти частіше та невеликими порціями). Я зайвий раз не відчиняла холодильник) Добре нудоту знімали цитрусові: лимон, апельсин, грейпфрут. На щастя, після дванадцятого тижня мені стало краще, токсикоз вже не турбує, сподіваюся, що не повернеться і до кінця вагітності.

Якими можуть бути мої поради тим, хто тільки стикнувся з даною проблемою або ще дізнається про неї. Насамперед, побільше свіжого повітря та позитивних емоцій, легка фізкультура також тільки на користь. Та якщо ваше самопочуття чимраз гіршає, необхідно проконсультуватись з лікарем, адже це може бути небезпечно.  В даний час існує безліч способів лікування токсикозу,які не шкодять вагітній жінці, тому не потрібно панікувати.  Хочу зауважити, що попри такі далеко неприємні відчуття, насправді, вагітність не можливо описати словами, це - радість та неймовірне щастя.

Тіна Теремок
Всі статті автора

Здоров`я

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією