Популярне

Сніданки для схуднення

Усі чомусь помилково вважають, що якщо снідати, то можна погладшати. Насправді, шлях до ідеальної фігури – повноцінний сніданок щодня, який не можна пропускати навіть тоді, коли дуже поспішаєте. Тим не менше не вірте також пліткам про те, що до 12 години дня можна їсти все, що заманеться.

Якщо Ви намагаєтеся схуднути, то виключіть із ранкового раціону продукти з легкими вуглеводами (мається на увазі чай і круасан, які попри те, що смачні, але не дуже ситні, їсти захочеться вже через годину).  Правильний сніданок передбачає важкі вуглеводи, білки, а також клітковину. Дізнайтеся, що таке баланс і дотримуйтеся його, складаючи свій раціон на день. Найбільш калорійна їжа повинна бути вранці, але якщо порція виявиться дуже великою, то ви відчуватимете важкість у шлунку впродовж усього дня, а якщо надто маленька – постійний голод. Ідеальний сніданок, якщо Ви мрієте схуднути, не повинен перевищувати 500 ккал. 
«Бізнес-область» пропонує 5 корисних та ситних сніданків, які допоможуть зберегти фігуру:
Омлет, овочі, зерновий хліб: страва з яєць – дуже калорійне блюдо, тому щоб розбавити його й внести більше користі у свій сніданок – вживайте свіжі овочі (ідеально підходять помідори, болгарський перець, свіжий чи заморожений шпинат). Якщо Ви не збираєтеся скидати вагу, то може додавати в раціон сир. Тим хто на дієті таке поєднання не рекомендується.
Йогурт, злаки, ягоди: щоб приготувати такий сніданок, потрібно змішати 50 г вівсяних пластівців разом із 50 г свіжих (можливо заморожених) ягід і залити цю суміш 50 мл йогурту. Корисний сніданок, який не дозволить Вам втратити форму готовий.
Сир, фрукти: півсклянки свіжих фруктів очистіть від шкірки та  поріжте дольками. Додайте їх до 150 г обезжиреного сиру. Такий сніданок містить кальцій, мінерали та мікроелементи, вітаміни та необхідний білок, який зарядить Вас енергією та бадьорістю на увесь день.
Вівсянка з горіхами та фруктами: для приготування такого сніданку знадобиться 2 столові ложки вівсяної крупи (джерело вуглеводів), 50 г ягід (підійдуть як свіжі, так і заморожені, вони слугують джерелом клітковини) і 1 ст ложку горіхів (фундук, мигдаль тощо – рослинний білок).
Індичка з овочами та хлібом: ці продукти потрібно  скласти наче сендвіч та утворити класичне блюдо. Попри те, що усі звикли до бутербродів з ковбасою, щоб не погладшати її потрібно замінити на індичку чи інше м’ясо птиці (наприклад, курятина). Овочі повинні бути листові, додавати їх можна у великій кількості, оскільки калорій в них небагато, а от хліб рекомендуємо обирати з висівками. Такі три важливі правила допоможуть зробити Ваше ранкове блюдо корисним. Смачного!
 

Ольга Рогацька
Всі статті автора

Здоров`я

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією