Популярне

Буковинці презентували книги україномовному населенню Румунії

На адресу голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайла Папієва надійшов лист-подяка від Генерального консула України в Сучаві Василя Боєчка за організовану акцію «Українську книгу – українським дітям Румунії», під час якої було зібрано понад 400 книг.

«В рамках проведення акції керівники Сучавської повітової філії Союзу українців Румунії та представники Генконсульства відвідали румунські школи, де українська мова вивчається як рідна, в селах Щербівці, Калінешть-Єнаке та Калінешть-Купаренку з метою передачі української дитячої літератури шкільним бібліотекам. Зокрема, було передано як подарунки від України, 150 дитячих книг українською мовою, навчальні зошити. 11 травня Генконсульство забезпечило доставку до міста Сучава понад 300 книг для подальшої їх передачі школам Сучавського повіту, де українська мова вивчається як рідна», - йдеться у листі Василя Боєчка. Як зазначається у листі, акція позитивно оцінена, передусім викладачами української мови та місцевою українською громадськістю. Також Генеральний консул висловив подяку першому заступнику голови облдержадміністрації Георгію Галицю, начальникам управлінь з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Ганні Мальоні та культури Іванові Петрусяку, іншим працівникам обласної адміністрації, які особисто активно долучилися до акції, а також керівникам обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Михайла Івасюка Антоніні Іваницькій та видавничого дому «Букрек» Дарині Туз-Максимець.

Пише golovne.ne

Чернівці

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією