Популярне

Микола Салагор: щомісячно звітуватимемо перед буковинцями про переміщення лісоматеріалів

Значний суспільний інтерес до питання вивезення лісоматеріалів з України спонукав керівництво Чернівецької митниці ДФС до прийняття рішення, що стане підґрунтям відкритості та прозорості діяльності митного органу у сегменті «митне оформлення лісосировини».

«Наприкінці кожного місяця ми звітуватимемо перед громадськістю про переміщені через пункти пропуску Чернівецької митниці ДФС лісоматеріали, – зазначає начальник митниці Микола Салагор. – Таке рішення спрямоване на досягнення єдиного результату – припинення маніпуляцій фактами та підміни понять у питаннях експорту лісоматеріалів з митної території України. Сподіваємося, що статистика митного оформлення деревини сприятиме розумінню кожним реальної картини у ситуації, що склалася».
Через пункти пропуску Чернівецької митниці ДФС уподовж червня поточного року переміщено 140, 4 тис. тонн лісоматеріалів, що на 3, 3% менше, ніж у червні 2015 року.
Відбулися зміни у співвідношеннях режиму переміщення через митний кордон України, товарних позицій експортованих лісоматеріалів.
На 18, 6% зменшився експорт деревини й у 224 рази збільшився транзит, зокрема із Білорусі (із 0,1 тис. тонн, переміщених у червні 2015 року, до 19, 1 тис. тонн – упродовж поточного місяця 2016 року).
За товарними позиціями 4401 «Деревина паливна» та 4403 «Лісоматеріали необроблені» відбувся перерозподіл із збільшенням часки експортованої паливної деревини (59, 9%) та зменшенням лісоматеріалів необроблених (40, 1%).
Обсяг експорту лісосировини через пункти пропуску Чернівецької митниці ДФС у червні 2016 року становив 118 тис. тонн, з яких 5, 8 тис. тонн (4, 9%) – оформлені у митному відношенні Чернівецькою митницею ДФС. 
95, 1 % деревини, тобто 112, 2 тис. тонн, що переміщувалися через українсько-румунський кордон, – товар, оформлений у митному відношенні Житомирською (36, 2%), Рівненською (24, 9%), Київською (10, 9%), Волинською (9, 3%), Тернопільською (4, 9 %), Хмельницькою (3%), Львівською (2, 4%), Вінницькою (1, 5%), Чернігівською (1%), Черкаською (0, 6%) Івано-Франківською (0, 3%), Київською міською (0, 2%) митницями ДФС.
У митному режимі експорт Чернівецькою митницею ДФС оформлено 6, 6 тис. тонн лісосировини за кодом товарної позиції 4401 «Деревина паливна». Митне оформлення лісоматеріалів необроблених упродовж червня поточного року не здійснювалося.
За вказаний період співробітниками митниці запроваджено 2 справи про порушення митних правил за ч.1 ст.483 Митного кодексу України, у яких предметами правопорушення були лісоматеріали.
Так, 29.06.2016 співробітниками митного поста «Вадул – Сірет»  Чернівецької митниці ДФС складено протокол про ПМП щодо лісоматеріалів, оформлених на експорт Житомирською митницею ДФС. За результатами митного огляду з повним вивантаженням товару встановлено невідповідність товаросупровідних документів, поданих до митного контролю, наявним лісоматеріалам, а саме виявлено деревину інших порід та асортименту. За вказаним протоколом вилучено дрова паливні хвойних порід (ялина/ялиця) в кількості 12,709 м.куб. та лісоматеріали необроблені в кількості 4,720 м.куб.
 

ГУ ДФС у Чернівецькій області
Всі статті автора

Чернівці

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією