Популярне

«Хмельницькгаз» встановить понад 600 будинкових лічильників згідно затверджених державою термінів

За ініціативи Національної комісії, що здійснює  регулювання у сферах електроенергетики та комунальних послуг, у 2016 році ПАТ «Хмельницькгаз» має встановити 634 будинкових лічильники. Для цього державний регулятор у Плані розвитку компанії затвердив інвестиції на 15,2 млн грн.

НКРЕКП звернулася з відповідним листом до обласної та міських державних адміністрацій в Хмельницькій області щодо необхідного сприяння газорозподільним компаніям в надважливому державному питанні – забезпеченні стовідсоткового обліку блакитного палива. На Хмельниччині  нараховується 43 тис. споживачів, які використовують газ лише  для приготування їжі (тобто, користуються лише газовою плитою) та не забезпечені приладами обліку. Тому, саме у таких багатоповерхівках розпочато встановлення будинкових лічильників. Адже закон України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» передбачає до 1 січня 2018 року забезпечити усі домоволодіння газовими лічильниками і «Хмельницькгаз» виконає усі покладені зобов’язання для налагодження стовідсоткового приладового обліку усіх споживачів газу у заначені державою терміни.
«Встановлення загальнобудинкових лічильників споживачам блакитного палива зініціювала НКРЕКП. Адже забезпечення будинковими обліковими пристроями газу замість індивідуальних, дозволить зекономити час та кошти, - акцентує головний інженер компанії Олександр Лоб. – Крім того, це дасть можливість уникнути втрат такого дороговартісного енергоносія, як природний газ та забезпечити його чіткий систематичний облік». Забезпечення індивідуальними лічильниками споживачів, які використовують газ лише для приготування їжі, є надто затратним – загалом по країні на це потрібно 4,6 млрд.грн. та 10 років для проведення необхідних монтажних робіт. Водночас, при встановленні будинкового лічильника витрати на одного абонента складають лише 345 грн. замість 1700 грн. при індивідуальному.
 Для проведення монтажних робіт по встановленню будинкового лічильника, споживачам не потрібно буде звертатися із заявами про встановлення до газової компанії, достатньо буде слідкувати за оголошеннями на під’їздах та інформацією на офіційному сайті ПАТ «Хмельницькгаз».
Крім того, у разі, якщо споживач відмовиться від встановлення безкоштовного лічильника газу або не встановить його власним коштом, газопостачання таким споживачам повинно бути припинено в установлені законом терміни.
 

ПАТ «Хмельницькгаз»
Всі статті автора

Хмельницький

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією