Популярне

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ із Луганська

30 серпня СММ здійснила 25 патрулів у регіоні, які спостерігали за дотриманням режиму припинення вогню, переміщенням і відведенням військової техніки і загальною гуманітарною ситуацією. 

У Луганській області СММ зафіксувала зростання кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з 29 серпня, коли не було зафіксовано жодного порушення режиму припинення вогню. Після опівночі 30 серпня, перебуваючи у  підконтрольному уряду м. Щастя (20 км на північ від Луганська), спостерігачі Місії протягом 15 хвилин чули приблизно 500 черг зі стрілецької зброї за 1-2 км на південний схід від свого місцезнаходження, що супроводжувалися шістьома вибухами невизначеного походження за 6-7 км на південь від своєї позиції. 30 серпня, перебуваючи у підконтрольному «ЛНР» с. Крута Гора (16 км на північний захід від Луганська), патруль СММ чув чотири вибухи, оцінені ним як постріли з артилерії невстановленого калібру за 20 км на південно-південний захід від своєї позиції. За оцінкою спостерігачів, вони були частиною навчань з бойовою стрільбою за межами зони безпеки.
Уночі 30 серпня СММ була змушена залишити свою передову патрульну базу в Щасті, після того як численні удари від мінометних пострілів пролунали у межах 300 м від бази Місії (див. Оперативний звіт СММ від 31 серпня).
У підконтрольному «ЛНР» м. Первомайськ (57 км на захід від Луганська) спостерігачі СММ бачили свіжу воронку приблизно за 3 м від заводу. У радіусі 50-70 м від воронки, спостерігачі також бачили осколкові пошкодження будівлі заводу та інших об’єктів. Лінії електропередач, що знаходилися неподалік від заводу, були повалені. За оцінкою СММ, воронка виникла в результаті попадання артилерійського снаряду калібром 152 мм, випущеного з північно-східного напрямку. Робітники заводу повідомили СММ, що район був обстріляний минулої ночі. Офіцер Російської Федерації при СЦКК був присутнім на місці події.
СММ зафіксувала десять свіжих воронок у житловому районі підконтрольного уряду с. Троїцьке (69 км на захід від Луганська). Місія змогла проаналізувати три із них, які, за оцінками спостерігачів, утворилися внаслідок попадання артилерійських снарядів калібру 122 мм, випущених зі східного напрямку. У місцях удару члени патруля Місії бачили невелику, спричинену осколком вибоїну на даху одного будинку. Декілька вікон іншого будинку були вибиті на другому місці удару. На третьому місці удару СММ бачила розірвані лінії електропередачі Чотири жителі разом з  командиром Збройних сил України (ЗСУ) та офіцер ЗСУ при СЦКК повідомили СММ, що район було обстріляно вночі 29 серпня. 
У підконтрольному уряду с. Лопаскине (23 км на північний захід від Луганська) СММ поінформувала СЦКК про наявність стрільбища безпосередньо поруч з дорогою, якою часто користуються цивільні особи. Пізніше члени патруля Місії бачили, як військовослужбовці ЗСУ прибирали мішені зі стрільбища, що раніше використовувалось для проведення навчань з бойовою стрільбою.
Місія сприяла дотриманню режиму припинення вогню і здійснювати його моніторинг для забезпечення проведення ремонтних робіт на об’єктах електричної інфраструктури на ділянці між підконтрольними уряду та підконтрольними «ЛНР» районами Золотого та електростанцією у Щасті.
 

Прес-служба СММ ОБСЄ
Всі статті автора

Луганськ

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією