Популярне

Підготовка до Олімпіади-2022 обійдеться Україні у $6,9 млрд

Прем’єр-міністр Микола Азаров підписав техніко-економічне обгрунтування (ТЕО) національного проекту "Олімпійська надія-2022". В остаточному варіанті вартість підготовки зимової Олімпіади-2022 склала $6,9 млрд.

Як пояснив газеті "Коммерсант-Украина" глава Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислав Каськів, фінансування здійснюватиметься за рахунок державного та місцевих бюджетів, коштів приватних інвесторів і за допомогою змішаного державно-приватного фінансування.

Найбільш витратним є будівництво транспортної інфраструктури ($1,77 млрд). З держбюджету на автодороги планується витратити $1,31 млрд, аеропорти - $100 млн, залізничну інфраструктуру - $360 млн. $710 млн передбачається затратити на будівництво спортивних об’єктів - львівської льодової зони ($390 млн), сніжної зони Тисовця ($120 млн), гірськолижної арени Боржави ($200 млн). Ще $185 млн держкоштів будуть виділені на будівництво медіацентру.

За допомогою змішаного фінансування та за рахунок інвесторів будуть побудовані готелі ($833 млн), окремий готель для представників МОК ($160 млн) і олімпійські селища ($365 млн). Цікаво, що на житло для журналістів планується витратити вдвічі більше, ніж для спортсменів, - $738 млн.

За словами Каськіва, подавати заявку в МОК планується в другій половині 2014 року. "Основні роботи будемо проводити вже після підтвердження заявки в 2015 році. Шанси, що МОК обере Україну, дуже високі. До 2015 року ми плануємо реанімувати діючі об’єкти інфраструктури та проводити переговори з інвесторами", - зазначив Каськів.

За його словами, в рамках проекту будуть використовуватися потужності гірськолижного комплексу "Буковель" (Івано-Франківська область), хоча в ТЕО він не згадується. Наміри використовувати "Буковель" здивували його гендиректора Олександра Шевченка. За його словами, з подібними пропозиціями до нього ніхто поки що не звертався.

Нагадаємо, нацпроект "Олімпійська надія-2022" стартував навесні 2011 року. Відповідальним за подачу заявки на проведення зимової Олімпіади-2022 в Міжнародний олімпійський комітет було призначено Держагентство з інвестицій та управління нацпроектами. 10 вересня держагентство представило техніко-економічне обгрунтування проекту Олімпіади, розроблене австрійською фірмою Klenkhart & Partner Consulting. За попередніми підрахунками, вартість підготовки до Олімпіади повинна була становити $10 млрд.

http://galinfo.com.ua
Всі статті автора

Львів

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією