Популярне

Незаконно озброєних львів’ян закликали добровільно здатися

У листопаді стартує місячник добровільної здачі зброї.

З 1 листопада на Львівщині розпочнеться другий етап місячника добровільної здачі вогнепальної зброї, боєприпасів, спецзасобів і вибухових матеріалів.

Про це lviv.expres.ua повідомив Володимир Цікало, начальник вiддiлу дозвiльної системи Управлiння громадської безпеки ГУ МВСУ у Львiвськiй областi.

Упродовж листопада громадяни, які мають незареєстровану зброю, матимуть змогу добровільно здати її до місцевих відділів міліції, уникнувши кримінальної відповідальності.

"Усю зброю везуть до науково-дослідного експертного криміналістичного центру. Там її перевіряють на предмет справності та того, чи вона не викрадена або ж з неї був вчинений злочин, -- розповів Володимир Цікало. -- Якщо громадянин бажає, то, надавши низку документів, може зареєструвати цю зброю".

Перший етап місячника добровільної здачі зброї цього року тривав з 1-го до 30 квітня. За цей час громадяни здали 173 одиниці вогнепальної зброї, у тому числі 20 одиниць нарізної зброї армійських зразків, 10 одиниць мисливської нарізної зброї, 130 -- мисливської гладкоствольної. А ще -- три одиниці холодної зброї, одна -- саморобної вогнепальної зброї, 215 газових пістолетів та револьверів, 15 спецзасобів для відстрілу гумовими кулями, 3127 штук боєприпасів різного калібру до вогнепальної зброї та 431 патрон до спецзасобів. Як наголосив Володимир Цікало, протягом місячника 15 громадян звільнили від кримінальної відповідальності за незаконне зберігання вогнепальної, холодної зброї та боєприпасів.

Львів

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією