Популярне

У Львівському історичному музеї презентують виставку міжнародного проекту «JUST A THING»

Сьогодні, 26 жовтня, о 16.00 у Львівському історичному музеї, що на Площі Ринок, 2, відбудеться відкриття виставки-презентації міжнародного проекту «JUST A THING». Львівський історичний музей спільно із Регіональним музеєм у Стальовій Воліта Інститутом Адама Міцкевича, представляє у Львові проекти польських дизайнерів. Відвідати виставку-презентацію у нашому місці запрошують протягом місяця, з 26 жовтня до 26 листопада.

Це чергове відкриття виставки «JUST A THING». Після презентацій на міжнародних дизайнерських заходах у Берліні, Парижі, Відні, Санкт-Петербурзі та Таллінні, у жовтні і листопаді цього року, проекти польських дизайнерів будуть виставлені для перегляду у Львівському історичному музеї. Львів побачить 10, спеціально запроектованих для потреб цієї експозиції робіт, десяти молодих польських дизайнерів і проектно-дизайнерських груп: Павла Гробельного, Крістіана Квєціньского, Бартоша Мухи, Пйотра Столярського, Арка Вольського, Лукаша Височиньского, «Aze design», «Beton», «Lapolka», «Malafor».

Куратор виставки Агнєшка Якобсон-Цєлєцка – відома знавець польського і світового дизайну та прикладного мистецтва, авторка багатьох дизайнерських виставок. Вона поставила перед дизайнерами завдання запроектувати будь-який предмет, який уміститься у фанерну коробку стандартних розмірів 75х75х75 см. Отож єдиним проектним обмеженням був розмір коробки.

«Тема виставки «JUST A THING» - звичайний предмет, нецікавий і непривабливий на вигляд. Однак така, як могло видаватися, дрібна тема дала поштовх до вивільнення величезних пластів креативності, надихнула дизайнерів на незвичайні рішення. До участі в проекті були запрошені 10 дизайнерів. Вони отримали перелік вимог, яким мав відповідати об’єкт та дофінансування від Інституту Адама Міцкевича на виконання прототипу. Були задані також тема й розмір коробки, в яку повинен був уміститись виконаний прототип. Таке обмеження пояснювалось практичними міркуваннями – 10 предметів, запакованих в уніфіковані коробки, становлять зручну для транспортування та експонування колекцію. А кодову назву «звичайна річ» кожен дизайнер мав розшифрувати на власний розсуд», – пояснює Агнєшка Якобсон-Цєлєцка.

«Деякі автори представлених на виставці робіт – це зрілі, відомі у Європі митці, наприклад, «Malafor», «Aze design», «Beton» або Павел Гробельни. Інші – Кристіан Квєціньскі та Лукаш Височиньскі – щойно на початку шляху. Всі учасники виставки – талановиті дизайнери, роботи яких захоплюють уявою, пасією та гумором, провокують, змушують задуматись над роллю дизайну у нашому житті, доводять, що на прості питання можемо отримати несподівану відповідь», – зазначають організатори.

Проекти, представлені на виставці «JUST A THING», є своєрідним коментарем-доповненням до нещодавно виданої Інститутом Адама Міцкевича у Варшаві під редакцією професора Чеслави Фрейліх книги «Out of the ordinary. Polish Designers of the 20th Century» на тему польського дизайну ХХ століття. Публікація і виставка – це запрошення до рефлексії і дискусії про «звичайні та незвичайні» речі, а також спроба пошуку дефініції «звичайності» у дизайні та визначення чим є дизайнерський об’єкт.

Організатори: Інститут Адама Міцкевича, Регіональний музей у Стальовій Волі, Львівський історичний музей.

Виставка-презентація проекту «JUST A THING» буде відкрита для відвідувачів з 26 жовтня до 26 листопада, щоденно (крім середи), з 10:00 до 18:00 у Львівському історичному музеї за адресою: площа Ринок, 2.

Повідомляє "galinfo"

Львів

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією