Популярне

У Львові розпочали приготування Різдвяної куті

Сьогодні розпочалося приготування різдвяної куті, яку 7 січня презентуватимуть на площі перед Львівською оперою.

Відтак, 7 січня о 13:00 год на площі біля Оперного театру замішуватимуть 1 тонну різдвяної куті. Під час презентації кращі господині Львова поділяться своїми ексклюзивними секретами приготування головної традиційної страви Різдва. Сьогодні розпочалося приготування святкової куті від Різдвяного ярмарку. Використають понад 1 тонну пшениці, близько 350 літрів перетертого маку, 70 літрів натурального меду і понад 25 кілограмів родзинок. Про це повідомили організатори IV Різдвяного ярмарку.

«Для нас це особливий процес. Приготування куті здавна вважалося сакральним ритуалом, який передавався з покоління в покоління, а продукти, з яких готується кутя, мають символічне значення. Наприклад, зерно є символом воскреслого життя, мед символізує здоров’я і благополучний побут, а мак символізує достаток у сім’ї. Цих та інших гараздів ми бажаємо усім, хто святкуватиме Різдво у Львові. Частування кутею відбудеться під спільну коляду усіх гостей Ярмарку та троїстих музик з етно-гурту «Родовід». Після частування відбудеться святковий концерт за участю Наталки Карпи та виконавців Продюсерського центру«KARPARATION», – зазначає Ольга Гренюх, директор компанії-співорганізатора ІV Різдвяного ярмарку.

Нагадаємо, Презентація-частування святковою кутею від ІV Різдвяного ярмарку розпочнеться 7 січня о 13:00 год та супроводжуватиметься майстер-класами з приготування традиційних страв від найкращих господинь Львова.

Інформує "032.ua"

Львів

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією