Популярне

До липня у Львові збудують 14 км велодоріжок за 6 млн грн

Німецький уряд виділив 6 млн грн гранту на будівництво 6 км велодоріжки на вул. Липинського і 8 км велодоріжки на Стрийській та Науковій. Роботи планують завершити до липня. Про це сьогодні, 17 квітня, розповів радник міського голови з питань велоінфраструктури Олег Шмід.

Директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза зазначив, що всі кошти перераховані і тепер все залежить від підрядної організації, яка повинна встигнути до кінця червня. Роботи проводить ПП «Дорожні технології», які виграли тендер. «Сьогодні вони взялися до виконання робіт», - додав він. Олег Шмід додав, що коштів гранту може забракнути для будівництва 400 м велодоріжки. За його словами, в такому випадку шукатимуть додаткове фінансування.

«Зараз у нас збудовано 15 км велодоріжок і до липня буде цей кілометраж буде подвоєно і ще збудують 2-3 км там, де реконструюватимуть дороги», – розповів Олег Шмід. За його словами, існує готовий проект будівництва вело доріжки на проспекті Чорновола, на який теж шукатимуть фінансування. «Якщо збудуємо велодоріжку на проспекті Чорновола, то буде пряме сполучення цього мікрорайону із центром», – додав він.

Олег Береза також розповів, що за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку планується реконструкція дороги на вул. Стуса, де також збудують велодоріжку. «Це буде сполучення найбільшого спального району міста – Сихова із центральною частиною», – сказав він.

Директор департаменту по країнах Східної Європи та Кавказу Міністерства розвитку та співробітництва республіки Німеччини Лео Кройц розповів, що на розбудова велоінфраструктури в Німеччині розпочалась у 80-ті рр. «Це була вимога часу, бо міста були заблоковані машинами», - зазначив він. Лео Кройц сказав, що міністерства в Німеччині мають службові велосипеди, які можна використовувати, коли необхідно кудись доїхати. «Це значно швидше, ніж автомобілем, особливо у час пік», – додав він.

Нагадаємо, цього року планують прокласти велосипедні доріжки в Рясне, на вул. Коперника, Левицького, Городоцькій (нижня частина). Загалом у бюджеті міста на цей рік передбачено більше 2,7 млн грн на будівництво велосипедної інфраструктури.

Додамо, на проектування та будівництво велосипедної доріжки в мікрорайоні Рясне-1 у Львові цього року виділять 1,2 млн грн.

Під час чат-конференції ZAXID.NET радник міського голови з питань велоінфраструктури Олег Шмід розповів, що велодоріжки на вулицях Стрийській-Науковій і Липинського будуть німецької якості до літа наступного року.


повідомляє zaxid.net/

Львів

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією