Популярне

У ЗНО з математики на Львівщині взяли участь 10,5 тис. осіб

13 червня закінчилося тестування з другого найчисельнішого предмету тестування – математики. Як повідомляє регіональний центр, у Львівській області взяли участь у тестуванні близько 10,5 тисяч абітурієнтів.

Як повідомили в ГМ «Опора», що проводить спостереження за ЗНО, з кожним наступним тестуванням можна відзначити більшу уважність та відповідальність абітурієнтів. Так, за два дні – 12 та 13 червня – було виявлено лише кілька випадків, коли абітурієнтів не допустили до тестування через відсутність документа, що посвідчує особу – у НУ «Львівська політехніка» (пункт тестування Б) та ЗОШ №22 (абітурієнтка мала лише копію паспорта). Спостерігачі Громадянської мережі «Опора» були свідками лише одного випадку спізнення абітурієнта (у СЗШ №96, 13 червня). Проте дехто з абітурієнтів досі розгублений. Так, 12 червня дівчина не могла зрозуміти, чому її не впускають у пункт тестування. Як виявилося, вона прийшла складати історію України, тестування з якої відбудеться аж через тиждень.
Варто відзначити, що тестування з математики було першим масовим предметом, під час якого технологічна перерва на Львівщині не оголошувалася. Нагадаємо, що технологічна перерва – це перерва у роботі над тестами, коли працівник державної служби охорони проводить контроль за дотриманням абітурієнтами вимог щодо відсутності засобів зв’язку та інших заборонених пристроїв. Проте в деяких пунктах тестування працівники ДСО проводили перевірку осіб, які поверталися в аудиторію з рекреаційних зон. У підсумку одного учасника вилучили, виявивши в нього мобільний телефон при виході із вбиральні (ЗОШ №82).
Абітурієнти також намагалися скористатися більш традиційними допоміжними засобами. Так, деякі вступники перед тестуванням заходили в туалет та залишали там калькулятори чи шпаргалки із формулами. Завдяки пильності персоналу такі матеріали вилучалися до початку роботи над тестом. Наприклад, у Львівській політехніці, де було розміщено два пункти тестування, уповноважена особа від УЦОЯО, відповідальний за пункт тестування та працівник служби охорони кожного з пунктів одразу після початку тестування за допомогою металошукача перевірили рекреаційні зони. Виявлені шпаргалки та калькулятори вилучили.
Спостерігачі зафіксували деякі порушення з боку персоналу – особи з резерву не завжди присутні на підготовчій нараді, а деякі старші інструктори дозволяють собі спізнення.
Загалом, як зазначають в «Опорі», проведене тестування з п’яти предметів дозволяє зробити попередні висновки про належну організацію тестування у Львівській області. Проте попереду ще одне дводенне тестування – з історії України (19 та 20 червня), та менш чисельні тестування з географії (15 червня), всесвітньої історії (17 червня), фізики (22 червня), біології (25 червня) та світової літератури (27 червня), тому пильність не варто втрачати ні учасникам, ні персоналу, ні спостерігачам.
У 2013 році на ЗНО зареєструвалося 260 тис. осіб.



повідомляє zaxid.net/

Львів

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією