Популярне

Поляки збудують для Львова новий дитячий майданчик.

В рамках проекту «Ревіталізації Підзамче» 1 серпня відбулися завершальні громадські слухання з мешканцями району. На зустрічі сторони погодили остаточний проект оновлення дитячого майданчика на вул. Б. Хмельницького, 66-72. Роботи планують розпочати в середині серпня. 

В межах району мало місць для того, щоб мешканці могли займатися ігровими видами спорту або ж активним відпочинком. Цей факт був взятий до уваги під час розробки проекту, тому після проведення робіт дитячий майданчик перетвориться на повноцінне місце відпочинку не лише для дітей, а й для підлітків та дорослих. На його території буде встановлено тенісний стіл, баскетбольне кільце для вправляння у кидках м’яча. Також архітектори у своєму проекті відвели місце для охочих покататися на роликах, повідомила прес-служба Львівської міськради.

Оскільки в проекті були задіяні активісти міського велоруху, на майбутньому майданчику не забули і про любителів пересуватися містом на двох колесах – тут буде встановлено і велосипедну стійку.

«Дуже приємно, що врахували усі наші побажання, хоча вік мешканців дуже різний і в кожного своє бачення. На початку було важко переконати людей, щоб вони підтримали цю ініціативу, всі ставились з недовірою, а зараз підходять і питають, коли почнуться роботи. Всім хочеться відпочивати в приємних умовах, бо раніше тут був просто жах, а не майданчик. Тепер головне, аби люди шанували працю інших, щоб цей майданчик простояв мінімум 10 років», – поділилась своїми думками місцева мешканка Тетяна Чорненька.

Здебільшого, у проекті буде використано нові матеріали та конструкції, але частину з уже існуючих об’єктів буде відновлено та встановлено знову.

Окремим арт-об’єктом на вул. Б. Хмельницького стане стіна, загальною площею 250 м кв., яку на громадських засадах зголосилися розмалювати львівські графітчики. Поки що свою ідею вони залишають у таємниці.

Довідка

Проект «Ревіталізація Підзамче» реалізується Інститутом міста (Львів) та Інститутом розвитку міст (Краків) коштом Міністерства закордонних справ Республіки Польща в рамках програми міжнародної технічної допомоги Polska Pomoc.

 

 

lvivexpres.com 

Львів

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією