Популярне

Нападником журналістів був охоронець

Міліція проводить розслідування щодо перешкоджання роботі знімальної групи "5 каналу" на майдані Незалежності в ніч на неділю. За попередньою інформацією, людина, яка напала на журналістів, була охоронцем. Він не знав, що особи, які його знімають, є журналістами, тому й виник конфлікт. 

„О 04.35 на місце конфлікту прибула слідчо-оперативна група. До правоохоронців звернулась громадянка, 1985 року народження, з повідомленням про те, що являється кореспондентом служби новин «5 каналу», і під час зйомок сюжету у неї виник конфлікт з невідомим чоловіком, який перешкоджав проведенню відеозйомок. О 04.35 на місце конфлікту прибула слідчо-оперативна група”, – повідомляє прес-служба МВС у Києві.

На місці було з’ясовано, що кореспондент разом з оператором проводили відеозйомку сюжету по прибиранню Майдану Незалежності. Вони зайшли на територію, прилеглу до сцени, яка була огороджена щитами, де саме в той час проводилось демонтування сцени.

Побачивши їх, охоронець, який слідкував за безпекою людей під час демонтажу, а також здійснював охорону техніки та обладнання, попросив їх залишити дану огороджену територію.

Зі слів охоронця, на журналістах не було жодної розпізнавальної символіки приналежності до будь-яких ЗМІ і вони не представились. Тому він почав вимагати, щоб невідомі йому особи припинили його знімати, адже він не надавав дозволу на це.

Оскільки оператор продовжував знімати, охоронець намагався закрити об’єктив відеокамери, тим самим випадково зняв сонцезахисну накладку на відеокамеру, яку поклав на бордюр. Через це виник конфлікт, однак оператор зйомку не припинив, лише переставив штатив за паркан, де в той час прибирання проводили комунальні служби. Саме тому охоронець склав штатив та поклав його на паркан.

Про те, що особи є журналістами, і на якому каналі працюють він дізнався від правоохоронців, які прибули за викликом, зазначили в міліції.

Під час конфлікту матеріальних збитків не завдано, тілесних ушкоджень не нанесено, повідомляє прес-служба.

Слідчим відділом Шевченківського райуправління матеріали внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1ст. 171 КК України "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів".

Як повідомлялось, у Києві в ніч з 24 серпня на Майдані Незалежності невідомі напали на журналістів "5 каналу".

 

 

zaxid.net 

Львів

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією