Популярне

На Львівській площі активісти розгорнули прапор Європейського Союзу

У центрі Львова розгорнули гігантський прапор ЄС 

Близько тисячі львів’ян взяло участь у віче на підтримку євроінтеграції України біля пам’ятника Тарасові Шевченку 17 листопада. На площі активісти розгорнули прапор Європейського Союзу.

Віче на проспекті Свободи стартувало о 14 годині. На початку зібрання священик зачитав перед усіма присутніми молитву. Опісля цього, один із учасників попросив розкрити прапор Європейського Союзу. За кілька секунд синє полотнище з 12 жовтими зірками заполонило всю площу навпроти пам’ятника Тарасові Шевченку. Довжина стягу становила 22 метри, ширина – 16. Далі національно-патріотичні сили Львівщини, які, власне, організували мітинг, один за одним виголошували вступне слово. Зокрема Іван Вакарчук, екс-ректор Франкового університету, зачитав звернення до українського народу.

 

Ми маємо історичну нагоду остаточно позбутися рабського минулого та повернутися у свій європейський дім. Таку можливість дає підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Тому ми, львів’яни, підтримуємо інтеграційний курс нашої держави. У випадку зриву підписання угоди про асоціацію громадяни проведуть всеукраїнську акцію протесту, – зауважив Іван Вакарчук.

 

На віче, присвяченому ЄС, завітав також громадський діяч Ігор Калинець разом з письменником Петром Франком. Вони, як і всі решта, висловили бажання вступити до Євросоюзу. Тим часом львівська молодь проігнорувала мітинг. За словами Бориса Пошивака, голови правління Студентського братства Львівщини, на віче прийшло лише півсотні студентів.

– Молодь у цьому випадку підтримала людей лише на словах. Багато, хто хотів прийти на віче, однак чомусь не з’явився. Те, що сьогодні День студента, далось взнаки. Молодь святкує, – пояснив Борис Пошивак.

 

 

Під час мітингу кілька активістів тримали плакати з написами: "Європа без кордонів – час пробив!", "Час позбутися совка!", "Європа – ТАК! НІ – сибірський барак!". Віче на підтримку євроінтеграції України тривало близько години.

 

20minut.ua 

Львів

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією