Популярне

Стартували дні профілактики та раннього виявлення цукрового діабету у Львові

 З 4 до 17 листопада у Львівській області триватимуть дні профілактики та раннього виявлення цукрового діабету. Акція є щорічною та покликана обстежити максимальну кількість людей. Наприклад, минулого року участь в акції взяло 72,5 тисячі мешканців, з них захворювання на цукровий діабет виявили у 577.

 "Станом на 1 жовтня 14 року у Львівській області зареєстровано трішки більше, ніж 61 тисяча хворих на цукровий діабет. З них майже 10 тисяч пацієнтів отримують лікування інсуліном. Світова практика показує, що кількість хворих випадків цукрового діабету серед населення сягає 6%. На даний момент в Україні зареєстровано близько 3% хворих на цукровий діабет. Те ж можна сказати і про Львівську область. Тобто ми маємо над чим працювати, щоб виявляти ще тих хворих цукровим діабетом, яких ми поки що не виявили", - розповів завідувач інформаційно-аналітичним відділом ЛОЕД Орест Петричка.

Медики зазначають, хвороба з роками "молодшає". Це означає, що занедужати цукровим діабетом можуть навіть немовлята. Проте дітей хвороба вражає менше і виявити її легше.

"На початку діабету зразу починаються так звані діабетичні скарги: починає дитинка пити багато, пісяти, худнути. А це проминути увагою батькам і лікарям неможливо. На 10 місяців цього року зараз налічується 368 дітей з цукровим діабетом першого типу, тобто так звані інсулінозалежні", - додав головний дитячий ендокринолог Львівщини Юрій Єрін.

Цукровий діабет невиліковний та небезпечний своїми наслідками. Від цієї недуги може виникнути сліпота, ниркова недостатність, інсульти та інфаркти, потреба ампутації кінцівок.

Головні симптоми цукрового діабету: невгамовна спрага, надмірне сечовиділення. Однак ці симптоми можуть бути слабко вираженими, якщо рівень глюкози в крові підвищений помірно.

Медики наголошують, обстеження на виявлення цукрового діабету дуже просте - потрібно просто здати кров з пальця на вміст цукру. У групі ризику люди з надмірною вагою та ті, в кого родичі хворіють на цю недугу.

http://zaxid.net/

Львів

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією