Популярне

Результати перших двох днів проведення профілактичних заходів під умовною назвою «Увага! Спецсигнал!»

З 5 по 7 березня 2013 року на території Миколаївської області, як і по всій державі, співробітниками Державтоінспекції проводяться цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Увага! Спецсигнал!» з метою створення належних умов для зручного відвідування населенням закладів охорони здоров’я, забезпечення безперешкодного проїзду вулично-дорожньою мережею автомобілів швидкої медичної допомоги, а також підвищення транспортної дисципліни водіїв автомототранспорту в частині надання передбачених правилами дорожнього руху переваг у русі оперативним транспортним засобам з включеними спеціальними світловими та звуковими сигнальними пристроями (спецсигналами), у тому числі автомобілям швидкої медичної допомоги.

Під час проведення заходів здійснюються рейдові перевірки щодо дотримання водіями вимог Правил дорожнього руху в частині надання переваги в русі автомобілям з ввімкненими спецсигналами. Також проводиться обстеження ділянок вулично-дорожньої мережі, які прилеглі до територій закладів охорони здоров’я, та типових маршрутів руху автомобілів швидкої медичної допомоги. Особлива увага при цьому приділяється стану проїзної частини (ямковість, колійність, просадки тощо), наявності відповідних знаків маршрутного орієнтування, які інформують про місця розташування таких медичних закладів, їх адресу та номери телефонів.

 

За результатами обстежень видаються приписи керівникам дорожньо-комунальних організацій на усунення виявлених недоліків та направляються інформації до місцевих органів виконавчої влади щодо необхідності виділення коштів на проведення таких робіт, у першу чергу, ліквідації ямковості та створення системи маршрутного орієнтування до закладів охорони здоров’я. За перші два дні проведення заходів співробітниками ДАІ Миколаївської області було виявлено 67 фактів перешкоджання або ненадання переваги в русі транспортним засобам з ввімкненими спецсигналами. Відносно водіїв-порушників складено адміністративні матеріали згідно ч.3 ст. 122 КУпАП за порушення п. 3.2 Правил дорожнього руху.

 

Шановні водії! Згідно Правил дорожнього руху, а саме п. 3.2 повинні пам`ятати, що у разі наближення транспортного засобу з увімкненим синім проблисковим маячком та (або) спеціальним звуковим сигналом водії інших транспортних засобів, які можуть створювати йому перешкоду для руху, зобов’язані дати йому дорогу і забезпечити безперешкодний проїзд зазначеного транспортного засобу (і супроводжуваних ним транспортних засобів). На транспортних засобах, які рухаються в супроводжуваній колоні, повинне бути ввімкнено ближнє світло фар. Якщо на такому транспортному засобі увімкнено проблискові маячки синього і червоного або лише червоного кольору, водії інших транспортних засобів зобов’язані зупинитися біля правого краю проїзної частини (на правому узбіччі). На дорозі з розділювальною смугою цю вимогу зобов’язані виконати водії транспортних засобів, що рухаються в попутному напрямку.

 

п. 3.4. Забороняється здійснювати обгін і випередження транспортних засобів з увімкненими проблисковими маячками синього і червоного або лише червоного кольору та зеленого або синього і зеленого кольору і супроводжуваних ними транспортних засобів (колони), а також рухатися по суміжних смугах із швидкістю колони або займати місце в колоні.

 

п. 3.5. Наближаючись до нерухомого транспортного засобу з увімкненим проблисковим маячком синього кольору та спеціальним звуковим сигналом (або без увімкненого спеціального звукового сигналу), що стоїть на узбіччі (біля проїзної частини) або на проїзній частині, водій повинен знизити швидкість до 40 км/год та в разі подання регулювальником відповідного сигналу зупинитися. Продовжувати рух можна лише з дозволу регулювальника.

Повідомляє mikdai.gov.ua/ua

Миколаїв

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією