Популярне

Миколаївські підприємства винні своїм працівникам понад 35 млн. гривень

Про стан заборгованості із заробітної плати на підприємствах Миколаєва розповіла заступник начальника управління праці департаменту праці та соціального захисту населення Інна Семенова на черговому засідання комітету з економічних реформ.

Інна Анатоліївна доповіла, що на 1 травня поточного року сума боргу на 31 підприємстві, сума боргу на яких склала 35339,0 тис. грн., Що на 2979,5 тис. грн., Або 7,8% менше порівняно з 1 квітня .
Викликає занепокоєння державний сектор економіки, в якому спостерігається нарощування боргів. Після втручання уряду в погашення всіх видів заборгованості на державних підприємствах, заборгованість з виплати заробітної плати станом на 1 січня вже становила 18284,6 тис. грн., А станом на 1 травня борги вже досягло 23333,8 тис. грн., Що становить 66% від загальної суми боргу. Тільки протягом чотирьох місяців державні підприємства збільшили борги по заробітній платі майже на 5,1 млн. грн.
Тільки протягом квітня сума боргу на державних підприємствах склала 243,1 тис. грн. Серед боржників: ДП «Суднобудівний завод ім.61 комунара» - 16434,5 тис. грн., ВСГП «Універсал» - 750,0 тис. грн., ДП «Миколаївський бронетанковий завод» - 2998,6 тис. грн., ДП «Дослідний завод інституту імпульсних процесів і технологій НАН України» - 486,5 тис. грн., Південна академія підвищення кваліфікації кадрів Мінпромполітики України - 660,8 тис. грн., Миколаївська філія »,« НДІпроектреконструкція »- 101,9 тис. грн ., ДП «Український радіотехнічний інститут» - 1107,9 тис. грн., ДП «Миколаївавтотранссервіс» - 45,4 тис. грн., управління капітального будівництва, реконструкції та ремонту Миколаївської міської ради - 201,9 тис. грн. та 5 філій Миколаївського облавтодору із загальною сумою боргу 546,3 тис. грн.
Заборгованість на 2 підприємствах комунальної форми власності станом на 1 травня склала 93,8 тис. грн.: (КЖЕП Центрального району - 69,5 тис. грн., КП «Госптехобслуговування» -24,3 тис. грн.).
На 15 підприємствах колективної та приватної форм власності сума боргу склала 11911,0 тис. грн. Левова частка боргу серед приватних підприємств належить ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод« Океан », борг на якому становить 6853,2 тис. грн., І ЗАТ« Миколаївський машинобудівний завод »з сумою боргу 3049,1 тис. грн.
Суднобудівна галузь без державної програми і без фінансової підтримки не в змозі самостійно вийти з кризи, а саме такі підприємства, як ДП «Суднобудівний завод ім. 61 комунара »та її відокремлений підрозділ ВСГП« Універсал », ПАТ« Миколаївський суднобудівний завод «Океан» і ЗАТ «Миколаївський машинобудівний завод», на яких, незважаючи на всі самостійні зусилля, адміністрація не може подолати кризовий стан.
З початку року борги зросли на ДП «Суднобудівний завод ім. 61 комунара »та ВСГП« Універсал »більш ніж на 3,9 млн. грн., На ПАТ МСЗ« Океан »майже на 1,7 млн. грн. і на ВАТ «ММЗ» збільшили майже на 1 млн. грн.
Інна Анатоліївна зазначила, що протягом квітня на ТОВ «Мостобудівельний загін 73» заборгованість погашена. Крім цього, ще 4 підприємства в повному обсязі погасили заборгованість: ТОВ «Грузавтосервіс» - 2,4 тис. грн., Комунальне спеціалізоване монтажно-експлуатаційне підприємство - 28,1 тис. грн., ЗАТ «АТП 1404» -22,8 тис . грн., ТОВ «Таврія Південь» - 89,0 тис. грн. Загальна сума погашення становить 3344,3 тис. грн.



повідомляє www.podrobnosti.mk.ua/

Миколаїв

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією