Популярне

У Миколаєві діє майже 160 дитячих садочків і шкіл

6 грудня відбулося засідання міського комітету з економічних реформ, в ході якого були розглянуті результати реалізації напрямів Програми економічних реформ на 2010-1014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

Про це повідомляє офіційний сайт міської ради.

 

Програма розроблена на виконання завдання Президента України щодо відновлення економічного зростання й модернізації економіки країни.

 

Власне реформи спрямовані на побудову сучасної, стійкої, відкритої і конкурентоспроможної у світовому масштабі економіки, формування професійної та ефективної системи державного управління і, нарешті, на підвищення добробуту українських громадян.

 

Один з напрямків Програми - поліпшення якості та доступності освіти. Про результати роботи педагогів міста Миколаєва в поточному році розповіла Олена Удовиченко, директор науково - методичного центру управління освіти міської ради.

 

Всього в Миколаєві функціонують 87 дошкільних навчальних закладів, 72 - загальноосвітніх .

 

Створено умови для отримання якісної освіти всіх категорій дітей. Зокрема, для дітей з особливими потребами працюють групи в дитячих садах № 2 та № 60. На базі шкіл № 10, 46, 53 створені спеціальні класи для дітей з вадами розумового розвитку. У них навчається 93 дитини.

 

З метою виховання самодостатньої сучасної особистості збільшується кількість гуртків, учнів активно залучають до позашкільної та гурткової роботи.

 

Навчальні заклади Миколаєва здійснюють міжнародне співробітництво та соціальне партнерство.

 

Молодь міста демонструє високі досягнення. За результатами VI етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін з 37 переможців у команді Миколаївській області - 33 миколаївця.

 

Важливою складовою поліпшення якості освіти стала планова системна підготовка педагогів до роботи в умовах запровадження нових державних стандартів. Щорічно проводиться більше 300 заходів для різних категорій педагогічних працівників.

 

Олексій Пройдісвет, заступник начальника центру надання адміністративних послуг, розповів про результати реформ системи надання адмінпослуг в Миколаєві. Як відомо, діяльність центру спрямована на забезпечення прозорості та відкритості розгляду звернень, впровадження сучасних форм надання послуг, зниження адміністративних бар’єрів для розвитку бізнесу. Це важливий крок на шляху реалізації економічних реформ, які впроваджуються з ініціативи Президента України.

 

Заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Олена Ніколаєва інформувала про підсумки роботи, спрямованої на реалізацію державної політики в галузі охорони праці, профілактики нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві. У місті 292 підприємства, на яких зареєстровано робочі місця із шкідливими і важкими умовами праці , що підлягають атестації. На даний момент атестовано 97,1 % робочих місць. Це один з кращих показників в області.

 

Департамент праці та соціального захисту населення міської ради плідно працює над забезпеченням дотримання умов для безпечної праці миколаївців та соціального захисту працівників, зайнятих на роботах із шкідливими умовами праці.

 

0512.com

Миколаїв

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією