Популярне

Миколаївський аграрний університет відзначив 30-річчя

 У четвер, 13 листопада, Миколаївський аграрний університет відзначив 30-річчя з дня заснування. Охайний і прикрашений до свята, як лялечка, головний корпус вузу перетворився в скриньку сюрпризів: в холі гостей зустрічали «живі скульптури» і квартет музикантів, що грають урочисті композиції, а чемні юнаки відкривали двері все прибувають людям.

 Привітати вуз з ювілеєм приїхали керівники вищих навчальних закладів Миколаєва, Херсона та інших міст України. Не обійшлося і без представників влади - свято відвідали глава міськради Тарас Кремінь, віце-мер Маргарита Сапожнікова та інші.

Перш за все, присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять миколаївських бійців, загиблих на Сході України.

Першим привітати університет з Днем народження запросили доцента Олексія Захарченка, який стояв біля витоків вузу ще в 1983 році.

- Нелегким було те начало, - поділився спогадами фундатор «аграрці». - Тому що ґрунтувався факультет в рік, коли було прийнято постанову про скорочення навчальних закладів в Союзі. Це було велике зло для Миколаївщини. Але для нас, аграріїв, це виявилося благом. Бо наші надії мати власне вищий навчальний заклад справдилися.

Ректор аграрного університету В’ячеслав Шебанін в пориві святкових почуттів назвав усіх співробітників вузу неповторними, і поділився грандіозними планами про створення власних теплиць, міні-заводів з переробки молока і м’яса, та інших інноваційних проектів. На думку ректора, «Аграрка» стане автономним навчальним закладом, а студенти отримають надсучасну практику.

Голова миколаївської облради Тарас Кремінь, якого представили вже і як народного депутата України, порівняв університет з кораблем, назвав його флагманом аграрної освіти України, а «екіпажу» побажав гарного плавання.

Віце-мер Маргарита Сапожнікова похвалила студентів за те, що вони є активними волонтерами в міському притулку для людей похилого віку, а адміністрацію вузу - за подаровану пенсіонерам можливість отримувати освіту, на «факультеті "Дача, сад, город"», як його жартівливо називають в самої «аграрці».

Керівництво університету отримало величезну кількість подарунків від друзів і колег - директорів і ректорів багатьох навчальних закладів України. Тут і ляльки-мотанки, всілякі картини, годинник, які в п’ять вечора оголошують, що пора додому, книги, нагороди та інше.

Майже всі співробітники вузу, від водіїв та бібліотекарів до самого ректора, теж були нагороджені почесними грамотами, медалями та відзнаками.

Артистичні студенти та викладачі, щоб гості не нудьгували, розважали їх запальними танцями, патріотичними піснями і розмовними номерами.

http://niklife.com.ua/

Миколаїв

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією