Популярне

ПАТ «Миколаївгаз» проводить перерахунок вартості природного газу, спожитого у 2014 році

 На початку 2015 року ПАТ «Миколаївгаз» проведе щорічний перерахунок вартості газу побутовим споживачам, які мають лічильники. Такий перерахунок є важливим не лише для компанії, а й для споживачів, адже ціна на газ залежить від об’єму газу який ним був використаний в попередньому році. Чим більший річний обсяг споживання природного газу, тим більша ціна за газ. А тим сім`ям, які економніше користувалися газом і не перевищили об`єм в 2,5 тисячі кубометрів, це дозволить сплачувати за газ менше.

 Відтоді, як в Україні була запроваджена диференційована система оплати за газ, щороку ПАТ «Миколаївгаз» має проводити перерахунки вартості спожитого газу за минулий рік. Ціна газу та методика перерахунку регулюються державою, і газове господарство має чітко дотримуватись вимог законодавства.

Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики встановлено 4 категорії споживання природного газу, відповідно до яких споживачі здійснюють розрахунок за використаний газ відповідно до показань лічильника, а у випадку його відсутності – за нормами споживання. У кожної категорії своя ціна за одиницю об`єму.

«Така диференціація цін дозволяє сплачувати менше тим людям, які мають не великі помешкання, ощадливо користуються газом, утеплюють приміщення та використовують енергоефективне газове обладнання. Для достовірного визначення фактичного обсягу спожитого природного газу у 2014 році контролери ПАТ «Миколаївгаз» у грудні та січні проводять контрольне зняття показань лічильників газу, тому дуже важливо, щоб споживачі допускали контролерів газового господарства до приміщень, де встановлені лічильники газу» - говорить заступник голови правління з постачання та обліку газу Ірина Лістова.

Перехід з однієї категорії в іншу має двосторонній рух – одні споживачі переходять у вищу категорію, інші в нижчу. У разі переведення до нижчої цінової категорії різниця у вартості газу залишилася на особистому рахунку споживача. Вона буде врахована при здійсненні наступних нарахувань. Якщо ж перехід відбувся до вищої цінової категорії, то споживачу необхідно сплатити різницю вартості газу  протягом трьох місяців з часу отримання квитанції.                                 

Ірина Лістова також зазначає, що споживач має право на перерахунок цінової категорії вже через пів року, станом на 1 липня. Для цього йому необхідно завчасно подати відповідну заяву. Проте споживання природного разу за 6 місяців не повинно перевищувати 60% від обсягу річного споживання, що відповідає ціновій категорії в яку він хоче перейти.

Більш детально ознайомитись з процедурою проведення перерахунку можна на офіційному сайті ПАТ «Миколаївгаз» у розділі «Перерахунок».

Миколаїв

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією