Популярне

Полковник притягнутий до адміністративної відповідальності за недбале ставлення до військової служби

Апеляційний суд Миколаївської області 5 квітня розглянув апеляцію військової прокуратури Південного регіону України на постанову Миколаївського районного суду Миколаївської області від 14 березня 2016 року, якою адміністративну справу відносно Залужного В.Ф. закрито на підставі п. 1 ст. 247 КУпАП за відсутністю  в його діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 172-15 КУпАП.

У протоколі про адміністративне правопорушення зазначено, що у даний час полковник Залужний В.Ф. проходить військову службу у військовій частині на посаді заступника командира військової частини з бойової підготовки і наказом командувача військ оперативного командування «Схід» був призначений старшим оперативної групи по наданню допомоги з метою бойового злагодження військової частини.
Перебуваючи на посаді та, виконуючи обов’язки, відповідно до наведеного наказу, полковник Залужний В.Ф. зобов’язаний свято та непорушно додержуватися Конституції України та законів України, сумлінно і чесно виконувати військовий обов’язок, неухильно виконувати вимоги військових статутів, знати стан справ у військовій частині та вміло керувати військовою частиною як у повсякденному житті, так і під час виконання бойових завдань, організовувати своєчасну видачу всіх видів забезпечення та перевіряти його повноту, вникати в проблеми побуту військовослужбовців. забезпечувати соціальну та правову захищеність військовослужбовців, піклуватися про здоров’я підлеглих, знати потреби і запити особового складу та інше.
27 січня 2016 року начальником Генерального штабу видано розпорядження про переміщення особового складу, озброєння та військової техніки на територію 235 центру міжвидової підготовки підрозділів («Широкий  лан»), згідно якого 06 лютого 2016 року особовий склад 8 роти 3 механізованого батальйону військової частини прибув у с. Ул’янівка Миколаївського району Миколаївської області.
Внаслідок недбалого ставлення до військової служби низки службових осіб, у тому числі і полковника Залужного В.Ф., в період з 06.02.2016 по 08.02.2016 р.  у військовослужбовців не було належного харчування, забезпечення питною водою, достатньою кількістю наметів і ліжок для особового складу, що  і призвело до обґрунтованих скарг.
08 лютого 2016 року 46 військовослужбовців вирушили до військової прокуратури Миколаївського гарнізону для захисту своїх прав.
Через розповсюдження в засобах масової інформації вказана подія набула громадського та суспільного резонансу, що, в свою чергу, призвело до підриву авторитету Збройних Сил України.
Приймаючи рішення про закриття справи про адміністративне правопорушення за відсутністю в діях Залужного В.Ф. складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 172-15 КУпАП, суд першої інстанції зазначив ,  що встановлені у справі факти свідчать про те, що в період з 6  по 8 лютого 2016 року  полковник  не знав та не міг знати про складності тилового забезпечення підрозділів, тому не мав змоги вплинути на їх вирішення.
В апеляційній скарзі заступник начальника відділу військової прокуратури Південного регіону України просив скасувати постанову суду та прийняти нову, якою визнати Залужного В.Ф. винним, і наводив доводи в обґрунтування апеляції.
Заслухавши пояснення прокурора, який підтримав доводи апеляційної скарги,  думку захисника ,  який заперечував їх, вивчивши матеріали справи про адміністративне правопорушення, суддя Апеляційного суду Оксана Куценко, визнала апеляційну скаргу прокурора такою, що підлягає задоволенню.
Згідно доказам, що містяться у матеріалах справи висновки суду першої інстанції  про відсутність в діях Залужного В.Ф. складу адміністративного правопорушення є необґрунтованими і такими, що не відповідають фактичним обставинам справи.
Постанову Миколаївського районного суду Миколаївської області від 14 березня 2016 року,  якою  закрито справу відносно  Залужного Валерія Федоровича за відсутністю  в його діях складу адміністративного правопорушення, скасовано.
Прийнято нову постанову, якою визнано Залужного Валерія Федоровича винним у вчиненні недбалого ставлення до військової служби та накладено на нього адміністративне стягнення у виді арешту з утриманням на гауптвахті  строком на 5 діб. Крім цього, стягнуто судовий збір.
Постанова є остаточною та оскарженню не підлягає. З повним текстом постанови Апеляційного суду щодо полковника Залужного В.Ф. можна ознайомитися у Єдиному Державному Реєстрі Судових Рішень.

Прес-секретар Апеляційного суду
Всі статті автора

Миколаїв

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією