Популярне

Моніторинг стану заробітної плати в м. Одесі

Департамент праці та соціальної політики Одеської міськради інформує про стан заробітної плати в м. Одесі за березень 2013 року.

Розмір середньомісячної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ та організацій міста в березні 2013 року становив 3309,0 грн, що у порівнянні з відповідним періодом минулого року більше на 11,9 відсотка та перевищує майже в 2,9 рази прожитковий мінімум для працездатної особи (1147,0 грн). За статистичними даними середня заробітна плата по Україні складала 3212,0 грн, по Одеській області – 2909,0 грн.
Залишається значною диференціація заробітної плати працівників міста за видами економічної діяльності. Найвищій рівень оплати праці спостерігався у працівників фінансової та страхової діяльності (6485,0 грн), транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (4431,0 грн), інформації та телекомунікацій (4126,0 грн), державного управління та обов’язкового соціального страхування (3865,0 грн.), що відповідно в 1,2 - 2,0 рази перевищує середній рівень заробітної плати по місту.
Разом з тим, значно нижчим залишався рівень заробітної плати у працівників за наступними видами економічної діяльності: сільське, лісове та рибне господарство (1935,0 грн), операції з нерухомим майном (2202,0 грн), охорона здоров’я та надання соціальної допомоги (2261,0 грн), тимчасове розміщення й організація харчування (2308,0 грн).
Аналіз стану справ з оплати праці на місцях свідчить, що основними причинами низького рівня заробітної плати в окремих колективах є встановлення мінімального розміру заробітної плати на рівні, який значно нижчий ніж передбачено законодавством, незбереження міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень в оплаті праці, «тіньова» заробітна плата, недотримання вимог галузевих та територіальних угод.
З метою підвищення рівня оплати праці, легалізації трудових відносин та доходів населення в місті проводиться відповідна робота.
Зокрема, щомісячно заслуховуються суб’єкти господарювання на засіданнях міської робочої групи та координаційних рад при районних адміністраціях; здійснюється контроль за додержанням вимог чинного трудового законодавством, в тому числі за забезпеченням державних соціальних стандартів в оплаті праці та диференціації доходів населення відповідно до кваліфікації і складності робіт; проводиться постійна інформаційно-роз’яснювальна робота щодо переваг отримання легальних доходів та оформлення належним чином трудових відносин тощо.



повідомляє www.odessa.ua/

Одеса

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією