Популярне

Героям Чорнобиля подякувала Полтавська громада

В Полтаві, напередодні Дня вшанування учасників

   В Полтаві, напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, у приміщенні ОДТРК «Лтава» провели урочистості та поклали квіти до пам’ятного знаку.

   Висловити подяку землякам, які врятували світ від загрози, згадати загиблих та померлих від радіації героїв прийшли керівники органів виконавчої влади і місцевого самоврядування Полтавщини, працівники та ветерани управління з питань надзвичайних ситуацій у Полтавській області, представники громадськості, учнівської та студентської молоді, військові.

   Учасників ліквідації аварії на ЧАЕС привітали голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, голова обласної ради Іван Момот, секретар Полтавської міської ради Оксана Деркач, голова обласного громадського об’єднання «Союз Чорнобиль» Віктор Шкурпела.

   Олександр Удовіченко, Іван Момот та Оксана Деркач вручили групі ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС та активістам «чорнобильських» громадських організацій почесні відзнаки та нагороди. Також нагрудним знаком нагородили заступника голови спортивного клубу інвалідів «Віра» Ірину Твердохліб, яка протягом 10 років приймає участь у пропаганді вшанувань ліквідаторів на ЧАЕС.

   Олександр Удовіченко зазначив, що Чорнобильська трагедія стала для усіх нас важливим уроком, заставила усвідомити відповідальність за безпеку довкілля, зробити життєво важливі висновки. Він наголосив на необхідності забезпечення соціальних гарантій громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, аби люди відчували постійну турботу держави і місцевої влади. Іван Момот підкреслив, що сучасники і прийдешні покоління повинні вчитися у героїв-чорнобильців активній громадянській позиції, високій свідомості, мужності.

   – Герої Чорнобиля подарували нам найцінніше – можливість жити у спокої та добробуті, працювати, дбати про майбутнє, – сказала Оксана Деркач, – Ліквідатори своїм життя та здоров’ям захистили все людство, за цей героїзм ми вдячні їм назавжди. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять ліквідаторів, які пішли з життя, залишивши по собі гострий біль втрати та світлий спомин вдячних сучасників. Від учасників урочистого зібрання до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської катастрофи» було покладено квіти. Завершив урочистості святковий концерт творчих колективів Полтавщини.

 

 

rada-poltava.gov.ua

Полтава

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією