Популярне

Звітування бюджетної системи

Щорічне засідання бюджетної сфери міста пройшло

   Щорічне засідання бюджетної сфери міста пройшло під головуванням міського голови Олександра Мамая.

   – У Полтаві налічується близько 10 тисяч працівників бюджетної сфери, які підпорядковані міській раді, – сказав Олександр Мамай. – Сьогодні ми підведемо підсумки своєї роботи за 2013 рік та спільно заплануємо подальший розвиток на наступний рік. Хочемо збільшити підтримку талановитої молоді в місті. Не зупинимось підтримувати медичну галузь, яка передовими кроками використовує сучасні надбання науки та техніки. Також поставлено мною особисто завдання, щоб жодна дитина Полтави не перебувала в інтернаті – хочемо відкрити два дитячі будинки сімейного типу та покращити роботи із прийомними сім’ями. Кошти на діяльність вистачає, тому ставимо конкретні задачі і їх виконуємо в наступному році.

   Міський голова прозвітував перед представниками бюджетної сфери за 2013 рік, а також відповів на запитання та розглянув всі пропозиції. Підсумки 2013 року роботи управління охорони здоров’я (начальник – Котов Сергій Олександрович) З січня 2013 р. галузь охорони здоров’я міста розпочала свою діяльність у новому форматі. А саме, міська станція швидкої медичної допомоги стала обласним закладом – Центром екстреної медицини та медицини катастроф. Натомість створені три нові комунальні установи - Центри первинної медико-санітарної допомоги. У цьому році депутатами міської ради схвалені та прийняті дві медичні програми: «Міська програма протидії захворюванню на туберкульоз на 2013-2016 роки» та «Підтримки медичних працівників центрів первинної медико-санітарної допомоги м. Полтави на 2013 р». За рахунок міського бюджету виділені кошти загальною сумою 1,0 млн. грн. для проведення капітальних ремонтів приміщень Центрів первинної медико – санітарної допомоги м. Полтави.

   Основні ремонтні роботи вже завершені. Новоствореним Центрам первинної медико – санітарної допомоги для придбання медичного обладнання виділено кошти у сумі 150,0 тис. грн. Кошти використані повною мірою. Сімейні лікарі активно долучилися до реалізації пілотного проекту щодо державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Завдяки проведеній роботі жителі міста змогли придбати необхідні ліки зі знижкою на загальну суму 1,5 млн. грн. Наразі ця робота продовжується. Полтава стала одним з перших міст у державі, де запроваджено новітні комп’ютерні технології у галузі охорони здоров’я. Зокрема, створені комп’ютерні мережі та електронний документообіг; запроваджені електронна картка пацієнта та електронний рецепт. Для оновлення комп’ютерної техніки міською владою додатково виділено 30 тис. грн. Досвід реформаторських змін у галузі охорони здоров’я міста позитивно оцінений у травні 2013 р. першим заступником глави Адміністрації Президента України Акімовою І. М. під час її візиту до Полтавської області. Вперше у цьому році у м. Полтаві розпочата робота по залученню міжбюджетних трансфертних розрахунків у галузі охорони здоров’я. Тепер жінки з Машівського і Диканського районів отримують висококваліфіковану допомогу у міському пологовому будинку в рамках цієї програми.

   Попри всі економічні труднощі та фінансові негаразди у поточному році нам вдалося здійснити капітальний ремонт травматологічного відділення 1-ї міської клінічної лікарні, укомплектувати його сучасним медичним обладнанням для чого виділено 2 млн. грн. Проведено ремонт покрівель 1-ї клінічної міської лікарні та дитячої міської клінічної лікарні на суму понад 400 тис. грн. Проведено ремонт тепломереж міських лікарень. Розпочато роботи по ремонту ліфтів міського пологового будинку, на що використано 90 тис. грн. І це лише перший етап. Загалом на проведення усіх видів ремонтних робіт в міських лікувальних закладах у 2013 році виділено понад 2 млн. грн. На придбання новітнього медичного обладнання виділено 1,7 млн. грн., у тому числі, придбано: ендоскопічне обладнання для 1-ї, 4-ї, 5-ї міських лікарень та 3-ї міської поліклініки; стерилізаційне обладнання для 1-ї, 2-ї, 4-ї, 5-ї міських лікарень, пологового будинку та 3-ї міської поліклініки; обладнання для рентгенкабінету для 1-ї міської лікарні та ще цілий ряд діагностичного та лікувального обладнання для міських лікувальних закладів. Оснащені у відповідності до сучасних вимог кабінети для зберігання вакцин.

   Заготовлено достатню кількість овочів для харчування хворих у стаціонарах на суму 370 тис. грн. Протягом звітного року забезпечено своєчасна та в повному обсязі виплата заробітної плати медичним працівникам. По зарплаті, проплатам за енергоносії та комунальні послуги відсутня кредиторська заборгованість. Я знаю, що нещодавно відбулися об’їзди міських лікарень за участю заступника міського голови і схвалюю таку ініціативу. За результатами відвідування лікарень Світланою Казимирівною мені надано ґрунтовний звіт. Я вдячний медикам міста за те, що Ви не тільки ефективно використали бюджетні, а й залучили додаткові кошти, що дало можливість забезпечити у поточному році надання медичної допомоги жителям Полтави в цілому на достойному рівні. Безумовно, не всі питання вирішені. Залишається незавершеним будівництво амбулаторій сімейної медицини по вул. Ветеринарній, 32, потребує покращення надання медичної допомоги мешканцям селища Червоний Шлях.

   Я сподіваюсь, що у І півріччі наступного року ми відкриємо амбулаторію по вул. Ветеринарній і я особисто контролюватиму це питання. У наших планах на наступний рік є і відкриття нової амбулаторії сімейної медицини у селищі Червоний Шлях. Підсумки 2013 року роботи управління освіти (начальник – Дорохова Наталія Григорівна) У 2013-му році забезпечено стабільне функціонування 53 дошкільних, 51 загальноосвітнього та 4 позашкільних навчальних закладів, у яких навчається і виховується понад 42 тис дітей. Дошкільна галузь – фундамент освіти, тому міська влада турбується в першу чергу про найменших мешканців міста. Цього року завершено реконструкцію та введено в дію дошкільний навчальний заклад №4 (пров. Гористий,11) та відкрито 5 додаткових груп у ДНЗ, на що спрямовано майже 5 мільйонів гривень.

   Здійснено 100-відсоткову комп’ютеризацію, підключення до Інтернету і створення веб-сайтів у дошкільних навчальних закладах; запроваджено електронну чергу. За звітний період особлива увага була приділена зміцненню матеріально-технічної бази навчальних закладів. Придбано електричні плити, пральні машини, холодильники на загальну суму понад 330 тис. грн. Зважаючи на той факт, що довгий час не поновлювалася матеріальна база спортивних залів, у школи міста закуплено спортивний інвентар на суму понад 200 тис. грн. (мати гімнастичні, сітки, столи тенісні, м’ячі тощо). За сприяння міської влади придбано понад 30 сучасних комп’ютерів у школи міста, 40 тис. грн. використано на оновлення комп’ютерної техніки та зміцнення матеріальної бази ЗНЗ № 12. У 2013 році 1 млн. 775 тис. грн. спрямовано на ремонт: покрівель 8-и закладів; санвузлів та часткову заміну вікон – 2-ох закладів, ремонт підлоги – в ЗНЗ № 37, капітальний ремонт фасаду у 2-х ДНЗ.

   Продовжено фінансування заходів з енергозбереження, на що спрямовано 1 млн. 615 тис. грн. Не можна не сказати і про досягнення наших дітей. Переможцями предметних олімпіад і конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України стали на рівні області – 323, а на рівні України – 22 школярі. Два учні ліцею №1 та спеціалізованої школи №3 відзначені стипендіями Президента України. 13 випускників закладів освіти міста отримали 200 балів під час зовнішнього незалежного оцінювання – 2013 року. З метою соціального захисту учасників навчально-виховного процесу виплачено 5 премій Полтавського міського голови, грошові винагороди та цінні подарунки на суму 57600 грн. отримали переможці творчих конкурсів та вчителі, які їх підготували. 260 тис. грн.. спрямовано на подарунки 1-класникам до Дня знань; 506 тис. грн. використано на подарунки дітям до новорічних та різдвяних свят; на оздоровлення дітей у пришкільних таборах і заміському таборі «Супутник» - 1,5 млн. грн. З метою ознайомлення з рідним краєм для 2000 дітей було організовано 27 безоплатних екскурсій до Харкова. Протягом року здійснювалося своєчасне фінансування галузі та виплата заробітної плати працюючим. Винайдено можливість виплатити грошову винагороду у розмірі 30% від посадового окладу всім педагогічним працівникам та обслуговуючому персоналу; преміальні освітянам за підсумками роботи у 2013 році.

   Завдання та плани на 2014 рік: продовження роботи щодо укріплення матеріально-технічної бази закладів освіти; збільшення відсотка охоплення дітей позашкільною освітою; відкриття додаткових груп у ДНЗ. Підсумки 2013 року роботи центру соціальних служб для сім»ї дітей та молоді (директор – Буднікова Ольга Леонідівна) Діти – наше майбутнє, головний привілейований клас Полтави, - тому завдання міської влади створити всі належні умови для їх зростання та розвитку. Особливої уваги потребують діти, яким доля не дала можливості відчути батьківську турботу, це діти-сироти та позбавлені батьківського піклування. В Полтаві 260 дітей-сиріт виховуються в сім’ях опікунів та піклувальників. Але нажаль 59 дітей ще залишаються в інтернат них закладах. Ми працюємо над тим, щоб всі діти – сироти отримали нові родини:- були усиновлені або влаштовані до прийомних сімей. Зараз в Полтаві працює один дитячий будинок сімейного типу та три прийомні сім’ї, в яких виховується 11 дітей-сиріт.

   Звичайно ми розуміємо, що цього замало. Тому за підтримки депутатів Полтавської міської ради було прийнято рішення про виділеня приміщення для створення ще двох дитячих будинків сімейного типу по вул. Балакіна (приміщення бувшого дитячого садочка). Для виготовлення проектно - кошторисної документації виділено 100 тис. грн. Щоб повністю відремонтувати та облаштувати будинки необхідно додатково близько 3 млн. грн. Сподіваємось, що в 2014 році при підтримці обласного та державного бюджетів буде проведено ремонт та обладнання приміщення, де зможе розташуватися 20 дітей-сиріт, які отримають сімейне тепло та турботу. Коли діти-сироти досягають повноліття та закінчують навчання – головне проблемне питання їх самостійного життя – це відсутність власного житла. В 2013 році – ми взяли за мету, перш за все проаналізувати стан справ у цьому напрямку та сприяти постановці на облік усіх дітей - сиріт , що потребують житла. Завдяки роботі Центру соціальних служб та відділу обліку, розподілу та приватизації житла зараз на черзі перебуває 73 сироти. І в 2013 році троє з них отримали ключі від омріяних квартир. Полтава – одне з небагатьох міст України, в якому реалізується програма соціального житла, але звичайно для того щоб забезпечити всіх, хто цього потребує, нам необхідна державна підтримка.

   Полтавський міський клінічний пологовий будинок – приклад медичного закладу з дверей, якого виходять щасливі мами з новонародженими дітьми. Але нажаль існують жінки, які в силу різних обставин відмовляються від своїх дітей або існує загроза передачі дитини до Будинку малюка. Саме працівники Центру соціальних служб роблять все для того, щоб кожна дитина залишилась в біологічній родині. Так, за 2013 рік з 42 випадків, 40 дітей залишилось в сім’ї.Це наше спільне вагоме досягнення. Велика увага в Полтаві приділяється дітям з особливими потребами. Новаторством в цьому питанні став проект по проведенню занять з іпотерапії для хворих дітей, під час яких діти з різними вадами проходять курс реабілітації за допомогою верхової їзди на конях. В 2012 році це було 18 дітей. Результат був неочікуваним, стан здоров’я дітей миттєво покращився, тому нами було збільшено фінансування проекту втричі, що дало змогу в 2013 році охопити заняттями вже 60 дітей-інвалідів.

   Полтава стала єдиним в Україні містом, де міська влада повністю взяла на себе всі витрати по транспортуванню дітей з батьками до місця проведення занять та на самі заняття. Кожна дитина має право на любов і турботу, виховання в рідній сім’ї. Зберегти цілісність родини, допомогти їй повноцінно функціонувати – головне завдання фахівців Центру соціальних служб, яких було введено в штат в 2012 році за кошти дотації державного бюджету. Міською владою було виділено приміщення у різних районах міста, зроблено ремонт, повністю облаштовано робочі місця для результативної роботи соціальних працівників. За цей період під соціальним супроводом Центру перебувало 723 родини у складних життєвих обставинах. Їм було надано: допомогу у: працевлаштуванні, оформленні гарантованих державою виплат та субсидій, влаштуванні дітей до дитячих садочків. відновленні документів, надається допомога у відчуженні майна та житла, реструктуризації боргів за комунальні послуги, деяких батьків соціальні працівники вчать елементарним навичкам догляду за дітьми та веденню господарства, допомагають дорослим людям, які заплуталися по життю вийти з кризи, для того щоб їх діти зростали в нормальних умовах. Робота Полтави у запровадженні цього нового для України досвіду була високо оцінена Міністерством соціальної політики України, наша модель організації роботи була рекомендована для інших міст. Але головне в роботі міської влади – це звичайно не похвала із столиці, а допомога кожному полтавцю, який цього потребує та щасливі посмішки полтавських дітей.

   Підсумки 2013 року роботи управління у справах сім’ї, молоді та спорту (начальник – Ромас Олена Миколаївна) На сьогодні актуальним питанням залишається роль фізкультури і спорту у сучасному суспільстві, а саме: збереження та зміцнення здоров’я дітей, досягнення спортивних результатів, підтримка спортсменів на змаганнях різних рівнів, пропаганда здорового способу життя серед всіх верств населення. Потрібно зазначити, що починаючи з 2010 року зі сторони міської влади та депутатського корпусу приділяється достатня увага розвитку галузі «Фізична культура і спорт». За рахунок міського бюджету утримуються :п’ять дитячо-юнацьких спортивних шкіл, заклад-центр «Спорт для всіх» та спортивний дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Олімпійські надії». В спортивних школах займається різними видами спорту понад 2 800 дітей-спортсменів під керівництвом 110 тренерів-викладачів. Зосереджуючись на поліпшенні спортивної матеріально-технічної бази, зазначу, що у 2013 році з міського та державного бюджетів виділено 678тис 900грн. на ремонтні роботи комунальних спортивних об’єктів, серед них: ПДЮСШ №1 – 162 тис.грн. на придбання матеріалів, заміну електропроводки, оновлення спортивної зали та інше; ПСДЮШОР №2 – 336 тис.грн. на ремонт фасаду та заміну вікон, вітражів; ДЮСШ №3 з плавання (басейн «Дельфін») – 30 тис.грн. на завершальні ремонтні роботи; ДЮСШ №4 – 60 тис.600грн. на заміну електропроводки, ремонт залу художньої гімнастики; ДЮСШ «Ворскла» імені І.І.Горпинка - 30тис.800грн. на ремонтні роботи; СДЗОВ «Олімпійські надії» - 59тис.500грн. на ремонтні роботи та будівництво душових кімнат. У 2013 році ПДЮСШ №5 стала переможцем проекту «Старт до успіху» в результаті чого було залучено спонсорські кошти в розмірі 1млн.600тис.грн. для оновлення та зміцнення матеріальної бази легкоатлетичного манежу. В місті діє «Програма розвитку фізичної культури і спорту на 2012-2016 роки»,на виконання якої з міського бюджету виділено 670тис.грн. Як результат, у 2013 році ми маємо:18 майстрів спорту України, 45 спортсменів – кандидатів у майстри спорту України та 476 спортсменів, які виконали нормативи масових розрядів. Дитячо-юнацькі спортивні школи створюють всі необхідні умови для фізичного розвитку дітей, набуття навичок здорового способу життя ті їх змістовного дозвілля. Протягом року сім найкращих спортсменів міста щомісячно отримують спортивну стипендію в розмірі 400 грн. Не залишаються осторонь і люди з особливими потребами. В місті діє Полтавський міський заклад-центр населення «Спорт для всіх», який залучає, поряд з громадянами міста, інвалідів усіх нозологій до занять фізичною культурою і спортом за місцем проживання. Так, у 2013 році для них було проведено понад 100 змагань з різних видів спорту: бочче, доміно, шашки, шахи, боулінг, плавання і тощо. Аналізуючи 2013 рік хочеться відмітити, що в галузі «фізична культура і спорт» є ряд значних досягнень, але все ж таки, залишається актуальним питання щодо подальшого зміцнення матеріально-технічної бази спортивних шкіл міста. Тому у планах на 2014 рік:у ДЮСШ №1облаштувати штучне поле 20*40 метри для гри з хокею на траві та відремонтувати покрівлю легкоатлетичного манежу; ПСДЮШОР №2 провести заміну каналізаційної системи; здійснити ремонт зали для художньої гімнастики та заміну вікон ДЮСШ №4. З метою поліпшення умов оздоровлення та відпочинку дітей-спортсменів в спортивному таборі «Олімпійські надії» забезпечити будівництво спального корпуса на 32 ліжко-місця. Іншим напрямком діяльності управління у справах сім’ї, молоді та спорту є робота в напрямку розвитку молодіжної політики в місті. Полтава – поправу вважається молодіжним містом, оскільки в ньому лише студентської молоді нараховується більше 35 тисяч чоловік. Міською владою активно підтримується діяльність органів студентського самоврядування вищих навчальних закладів, Студентської ради міста Полтави, яка є консультативно-дорадчим органом при виконавчому комітеті Полтавської міської ради. За відмінне навчання або особливі досягнення у сфері мистецтва, науки чи у громадській роботі навчального закладу 21 студент та голова Студентської ради м.Полтава щомісячно отримують додаткову іменну стипендію міського голови в розмірі 400 грн. Діє міська комплексна програма «Молодь Полтави».На реалізацію якої у 2013 році з міського бюджету виділено 300 тис.грн. На виконання програми проводяться заходи та проекти різноманітного спрямування. Конструктивною є співпраця з молодіжними громадськими організаціями. З метою підтримки їх діяльності, в рамках програми, з міського бюджету, за результатами конкурсу проектів спільних заходів, виділено 25 тис грн. Вже стало доброю традицією з нагоди Дня міста проводити загальноміський парад «Полтава вишивана».

   У цьому році в параді взяло участь понад 5000 чоловік. Традиційним є захід студентської громади міста -Благодійний студентський бал «Допомогти так легко». Мета якого – збір благодійних коштів для порятунку життя дітей та молоді, які найбільше цього потребують. Родзинкою міських молодіжних заходів є церемонія нагородження переможців конкурсу «Молодь року». Щороку в грудні місяці визначаються кращі представники молоді в різних галузях та номінаціях. На цьогорічний конкурс було подано 52 заявки. З яких, за великі досягнення в тій чи іншій сфері діяльності, на церемонії було нагороджено переможців у 12-ти номінаціях. Міська влада постійно приділяє увагу підтримці та соціальному захисту дітей, особливо пільгових категорій. Так, на виконання міської Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2011-2015 роки, а саме: на підготовку та проведення оздоровчої кампанії 2013 року з місцевого бюджету виділено 2 млн. 754 тис. грн. В оздоровчих закладах різних форм власності області та за її межами відпочило 11 061 дитина пільгових категорій м. Полтава. 4 114 дітей забезпечено відпочинком і оздоровленням в оздоровчих закладах, що підпорядковані виконавчому комітету Полтавської міської ради, з них 2 492 дитини пільгових категорій оздоровилося за рахунок місцевого бюджету. Міська влада не залишає без уваги і дітей з особливими потребами.

   Так, вперше у 2013 році, на виконання міської Програми оздоровлення та відпочинку дітей, було виділено з міського бюджету 140 тис. грн на оздоровлення дітей-інвалідів. Діти зазначеної категорії мали можливість оздоровитися та відпочити на Чорному та Азовському морях. Полтавська міська рада і надалі буде приділяти велику увагу соціально-правовому захисту дітей та сімей, сприяти покращенню соціального становища молоді, розвитку фізичної культури і спорту в місті.

 

 

rada-poltava

Полтава

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією