Популярне

Мирний вид єдиноборств - армрестлінг

Армрестлінг є найбільш демократичним і «мирним» видом єдиноборств,

який не вимагає спеціальних для цього приміщень, обладнання та спорядження. Попри це, на відміну від іншого виду спорту, людина будь-якого віку може отримати шанс виграти змагання з армрестлінгу. Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради традиційно в місті проводиться двічі на рік чемпіонат з армспорту серед вищих навчальних закладів та серед дорослих.

 

    Тренування спортсменів даного виду проводяться на спортивних базах Полтавського кооперативного технікуму та по вулиці Степового Фронту, 29. Тренування проводять тренери Лілія Занько, Артем Письмак, Валентин Одінцев, Михайло Матвеєв для юнаків та дівчат починаючи з 14 років. Армрестлінг не потребує якоїсь особливої екіпіровки, головне, що потрібно – це сила, спритність і витривалість – якості, властиві будь-якому справжньому чоловікові.

 

    А, спостерігаючи за активністю жінок – і жінці. Січень 2014 року розпочався проведенням відкритого чемпіонату з армспорту серед юнаків та дівчат, в якому взяло участь 50 спортсменів, з них 10 дівчат. Головним суддею була Лілія Занько. На чемпіонат міста завітали учасники з Абазівки та Кобеляк. Згідно протоколів змагання перемогу вибороли: Левченко Марина, Іконніков Влад, Солодовнік Віталіна, Калашнікова Юлія та інші, а загальнокомандні місця розподілили так, І місце – команда Полтава, ІІ місце – Абазівка, ІІІ місце – ДЮСШ «Колос». Учасники та тренерський склад чемпіонату висловив вдячність управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту та Іноземцеву Віктору Анатолійовичу, директору Полтавського кооперативного технікуму за підтримку та розвиток армспорту в місті Полтаві. Другий традиційних міський чемпіонат з армспорту проводиться у листопаді і присвячений Сергію Миколайовичу Олійнику. Світла пам’ять та вдячність своїх вихованців залишила по собі визнання як особистості, відданого своїй справі, професійного тренера та гарної людини – Сергія Олійника. Саме, він у місті почав співпрацю з управлінням справах сім’ї, молоді та спорту, організував систему відбору та тренування спортсменів, створив федерацію з апрспорту. Сергій Олійник – майстер спорту Радянського Союзу з дзюдо та самбо. За життя виховав не одне покоління кращих спортсменів. До присвоєння звання Заслуженого тренера України не вистачило декілька місяців. Його вихованці неодноразово ставали чемпіонами України та Європи, призерами на Чемпіонаті Світу з армреслінгу. На даний час «послідовники армреслінгу» готуються взяти участь у лютому 2014 року у чемпіонатах Полтавської області серед юніорів та серед дорослих, які будуть проходити в місті Полтаві. Армреслінг, або армспорт – настільна боротьба однією рукою, де учасники змагання ставлять лікті на стіл, зчіплюють руки і намагаються пересилити один одного і тим самим покласти руку суперника на поверхню столу.

 

     Слово «армрестлінг» походить від злиття двох англійських слів «arm» і «wrestling»; arm — рука, а wrestle, wrestling — запекла боротьба. Армрестлінг є широко популярним видом спорту, за яким проводяться чемпіонати світу, змагання різних країн і регіонів. Цей вид спорту народився півстоліття тому в американському барі. В тім, якщо копнути глибше історію будь-якого виду спорту, то коріння у більшості з них будуть дуже несподівані. Починаючи з 1997 року, армрестлінг стали називати армспортом, а армрестлерів армборцями. В сучасному світі до Міжнародної федерації армспорту входять більше ніж 80 країн. Історія армспорту на території України починається з серпня 1989 року. Це був час перебудови Радянського Союзу і в Москві був проведений перший міжнародний турнір по боротьбі на руках за участю збірних команд Сполучених Штат Америки та Канади.

 

    До бою зі сторони Радянського Союзу були залучені титуловані штангісти та борці. Практично всі без виключення радянські спортсмени програли одному американцю, який важив всього 68 кілограмів. Після такої поразки започатковано проводити щорічний Всесоюзний турнір з армспорту. І на першому такому турнірі чемпіонами стають українці Юсуф Джуматов, Ігор Тюменєв. Після отримання незалежності України одним з найяскравіших представників України у цьому виді спорту є Олег Жох, що неодноразово перемагав на світових та континентальних першостях, Дмитро Безкорований – володар двох золотих медалей на Чемпіонаті Світу. За роки незалежності спортсмени беручи участь у чемпіонатах Європи та Світу виборювали більше ніж 300 медалей, про що свідчить Українська федерація з армрестлінгу. Враховуючи велику популярність в світі, доступність для кожної людини Міжнародна федерація з армрестлінгу сподівається на включення даного виду спорту до програми Олімпійських ігор.

 

 

rada-poltava.gov.ua

Полтава

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією