Популярне

В Полтаві зріс показник захворюваності на грип

За даними Головного управління

Держсанепідслужби у Полтавській області, показник захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції за останній тиждень зріс. Перевищення епідпорогового показника спостерігається в Шишацькому районі – він склав 83,9 на 10 тисяч населення, що на 29,1% є вищим за епідпороговий. За останній тиждень на гострі респіраторні інфекції захворіло 8 тисяч 867 осіб.

 

   Порівняно з попереднім тижнем захворюваність збільшилась на 5%. Показник захворюваності – 60,7 на 10 тисяч населення, що на 24,3% є нижчим за епідпороговий. Захворюваність серед дітей збільшилась на 0,04%, показник – 217,1 на 10 тисяч (діти складають 57,9% захворілих). Показник захворюваності школярів склав 206,4 на 10 тисяч, що на 0,3% є нижчим за епідпороговий.

 

   Порівняно з попереднім тижнем захворюваність збільшилась на 5,81%. Спостерігається ріст захворюваності в Котелевському – на 55,9%, Машівському – на 43,8%, Хорольському – на 29,6%, Миргородському – на 26,9%, Полтавському – на 19,5% районах, в містах Лубни – на 26,3% та Комсомольську – на 24,4%. Однак на цих територіях показники захворюваності не перевищують епідпорогових.

 

   За тиждень госпіталізовано 365 осіб (4,1% захворілих), цей показник є звичайним для області.

 

   Якщо у Вас виснажливий кашель

   Прихід весни тішить, напевно, багатьох, але разом з радістю, весна може принести і всілякі застудні захворювання, які в цей сезон дуже легко підхопити ослабленому організму. Дехто страждає від виснажливого кашлю.Спершу давайте з’ясуємо, які види кашлю бувають і про що той або інший вид говорить. Розрізняють кашель за тривалістю (нападоподібний – при кашлюку; періодичний – при бронхіті; безперервний, короткий – при плевриті); за тембром (сиплий і беззвучний); вологий з виділенням мокроти (при бронхіті, запаленні легенів) і сухий (при захворюваннях верхніх дихальних шляхів і в початковому періоді запальних захворювань бронхів і легенів). Лише лікар може правильно поставити діагноз і визначити способи лікування захворювання, проявом якого є кашель. І тільки лікар може розпізнати особливості кашлю і вирішити, що робити у кожному конкретному випадку: чи призначити лікарські засоби проти кашлю, або зайнятися відволікаючими процедурами (поставити гірчичники, компреси на грудну клітину, зробити ножні ванни з гірчицею, лужні інгаляції і т. п.). Ми ж пропонуємо вам старовинні народні методи лікування кашлю, які не гірше за ліки допоможуть в боротьбі з цією недугою (після встановлення вам професійного діагнозу лікаря – звертаємо на це вашу увагу ще раз!).

     • Наприклад, багатьом відомий ефективний спосіб, при якому у вимитій чорній редьці вирізується отвір і кладеться в нього 2 ст. л. меду; потім редька, наповнена медом, поміщається вертикально в який-небудь посуд і прикривається зверху щільним папером на 3-4 години. Цей засіб чудово допомагає при сухому кашлі. Приймати лише рідину, що утворилася, потрібно по 1 ч. л. 3-4 рази на день до прийому їжі і перед сном.

    • Наступний ефективний засіб боротьби з кашлем називається «гоголь-моголь»: збивається 2 ст. л. цукру і 3 жовтки до однорідної маси. Можна додати 50 мл. рому – ефект буде ще помітнішим. Приймати таку суміш потрібно 4-5 разів на день до їди по 1 ст. л.

     • Якщо Вам нікуди не треба йти, то рекомендується приготувати таку лікувальну, але (м’яко кажучи) із запахом, суміш проти кашлю: дрібно наріжте 10 голівок цибулі і 1 голівку часнику, залийте непастеризованим молоком, доведіть до кипіння і варіть до тих пір, доки цибуля і часник не стануть м’якими. Потім додайте 100г меду і все добре перемішайте. Приймайте цей засіб по 1 ст. л. через кожну годину протягом дня.

     • Є інший, не менш ефективний, спосіб позбавлення від кашлю, що виснажує: змішайте 4 подрібнених разом з шкаралупою волоських горіхи з 1 ст. л. сушених квітів чорної бузини (продається в аптеці) і 1 ст. л. меду. Потім залийте 0,5л окропу і варіть суміш 30 хвилин. Проціджений відвар приймайте по 1 ст. л. 3 рази на день.

 

 

reporter.pl.ua

Полтава

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією