Популярне

Сніданки полтавських школярів смачні та якісні

У рамках робочого візиту міський голова Олександр Мамай відвідав гімназію № 33, аби перевірити чим харчується полтавська малеча. Навчальний заклад було обрано випадково, спеціально для того, аби увесь процес відповідав реальній дійсності, без жодних підготовок заздалегідь.

Чітко за розкладом, о 9:40, після другого уроку, розпочався сніданок для третіх та четвертих класів, першачки ж й старші за них на рік харчуються о 8:45, тобто після першого уроку, о 10:45 – друга частина четвертих й п’яті-шості класи, відповідно, по закінченню третього уроку.

Цього ранку на сніданок м’ясні тефтелі, на гарнір – відварена картопля, свіжі овочі – огірки й томати, хліб із пшеничного борошна та фруктовий сік. Окрім цього, у їдальні є буфет, де на будь-який смак можуть обрати собі перекус дітлахи: солодка й солона випічка власного виробництва, печиво та цукерки. Такій їжі надають перевагу старшокласники.

Аби пересвідчитися не лише на власні очі, а й на власний смак, мер поснідав разом з дітлахами.

– У нашому місті 25700 школярів, із них – 11 тисяч – початкові класи, –розповів Олександр Федорович. – Із міською бюджету на кожного учня початкової школи виділяється 5 гривень, батьки дитини додають до суми ще 3 гривні, тобто, загальна сума сніданку складає 8 гривень. За ці кошти кожна дитина отримує смачний сніданок з якісних продуктів, збалансований важливими та поживними речовинами: білками, жирами, вуглеводами. До речі, у наших планах з початку наступного року додати із міської казни ще по 2 гривні. Це дозволить урізноманітнити раціон, наприклад, частіше пропонувати дітям фрукти, особливо взимку та навесні, коли так не вистачає вітамінів. Сьогодні я поснідав із малечею, аби знати особисто, а не з чиїхось розмов, чим харчуються наші діти. Хочу запевнити, що годують смачно, а продукти, підібрані у меню, корисні для підростаючого організму.

Також Олександр Мамай оглянув кухню, холодильні камери, місця, де зберігається борошно, макаронні вироби, крупи. Показали кухарі й процес випікання різноманітної здоби.

Задоволена харчуванням і малеча, про що свідчать пусті тарілки та усміхнені обличчя. Не дивлячись на те, що у маленькому віці деяких дітей важко вмовити з’їсти щось корисне, особливо, якщо це їм не до смаку, кухарі дуже про це піклуються, ретельно продумуючи із керівником навчального закладу меню. Такого природного й правильного процесу дотримуються в усіх школах міста.

 

 

 

www.rada-poltava.gov.ua/news/94466694/#

 

Полтава

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією