Популярне

У Полтаві відкрили документальну виставку «Подвиг народний мовою документів»

У Полтаві відкрили документальну виставку  «Подвиг народний мовою документів» .

Сьогодні, 28 жовтня, у Державному архіві Полтавської області до 70-річчя визволення України від фашистських загарбників, відкрили документальну виставку «Подвиг народний мовою документів».

 

Виставка складається із трьох  розділів, розповіла Валентина Гудим, директор державного архіву Полтавської області. У першому представлено документи, що відображають події вересня 1943 – жовтня 1944 років, зокрема визволення населених пунктів Полтавщини від фашистських загарбників.

«Привертають увагу світлини зруйнованих міст, портрети командуючих Степового та Воронезького фронтів, плакати та листівки, що поширювалися частинами Червоної армії у визволених від фашистів районах», – говорить Валентина Гудим.

Експонати другого розділу розповідають про допомогу полтавців, яку передавали на фронт. На стендах, представлено інформацію про збір продуктів, теплих речей серед цивільного населення для воїнів Червоної армії, відповідні рішення місцевих органів влади за 1942–1944 років, повідомлення ЗМІ про збір врожаю 1944 року на Полтавщині,

У третьому розділі виставки розповідається про увічнення пам’яті воїнів-визволителів на Полтавщині у повоєнний період.

«Виставка підготовлена на основі документів Центрального державного кінофотофоноархіву імені Г. С. Пшеничного, Центрального архіву вищих органів влади і управління України, Державного архіву Полтавської області на виконання Указу Президента України «Про заходи у зв’язку з відзначенням 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941–1945 років», Плану заходів з підготовки та відзначення у 2014 році Дня Перемоги, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України», – повідомив заступник директора Державного архіву Полтавської області Тарас Пустовіт.

Триватиме виставка до середини листопада, її зможуть відвідати усі охочі.

 

www.adm-pl.gov.ua/news/u-poltavi-vidkrili-dokumentalnu-vistavku-podvig-narodniy-movoyu-dokumentiv

Полтава

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією