Популярне

За останній місяць в області ціни на соціальний хліб зросли до 7%

На Полтавщині незадовільно виконують умови меморандуму про ціну на соціальні сорти хліба. Продукт номер один за останній місяць зріс у ціні на 3-7%. Але чиновники в обласній державній адміністрації переконують: дефіциту зерна і борошна для випічки соціальних сортів хліба в Полтавській області не буде.

а Полтавщині цьогоріч зібрали близько мільйона тон пшениці, із них 70% – продовольчої. Восени вона стала особливо затребуваною зернотрейдерами, підсумовують в Департаменті агропромислового розвитку обласної адміністрації. Але меморандум, що підписали в Полтаві для утримання ціни на соціальні сорти хліба для населення, нині вдається виконувати тільки на 76%.


"Якби ми зараз взагалі відпустили ціни – мали б значно більший ріст цін. Це однозначно. Треба про це говорити. У цьому році завдяки меморандуму ми все ж таки зуміли зробити певний резерв зерна", - /Сергій Фролов, директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА.

Цей резерв в Полтавській області зараз становить 18 тисяч тон. Але вберегли його, говорить Сергій Фролов, виключно за рахунок домовленостей між районними адміністраціями і сільгоспвиробниками. 11 тон зерна, які заплановано мали б продати хлібопекарським підприємствам і таким чином забезпечити сталу ціну на кінцеву продукцію, реалізувати не вдалося. Купили тільки 3,5 тисячі. Замість домовлених меморандумом 1840 гривень за тону зерна зернотрейдери нині просять дві з половиною тисячі. Ціни закупівельні звичайні полтавці відчули, купуючи хліб.


"В області довго ми стримували ціну, і тому в середньому по Україні зріст був десь на 4%. По області – на 7%. Але ціна зараз на соціальні сорти хліба на рівні середнього по Україні", - Сергій Фролов, директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА.

Штрафні санкції у такому випадку юридично не передбачені, кажуть фахівці. Обласні чиновники пропонують закуповувати зерно в Агрофонді. І єдиний вихід, які нині пропонують, – продовжувати переговори з аграріями і пекарями.

 

misto-tv.poltava.ua/news/novini/za-ostanniy-misyats-v-oblasti-tsini-na-sotsialniy-hlib-zrosli-do-7.html

Полтава

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією