Популярне

У Полтаві на вулиці поставили намет для обігріву людей

В ньому можна погрітися і випити гарячого чаю.

Сьогодні в Полтаві запрацював пункт мобільного обігріву. Поблизу Автовокзалу на вулиці Великотирнівська,1-а поставили великий намет, в ньому можуть знайти захист від морозів безхатченки. В наметі тепло натоплено буржуйкою, на столі стоїть електрочайник, печиво і бутерброди. По боках стоять дві великі лавки і лежить купа дров. В наметі цілодобово будуть чергувати працівники ДСНС.

Соціальні працівники Оксана і Ганна із Жовтневого райвідділу, що принесли в намет їжу, розповіли нам про життя безхатченків взимку.

— Їм важко, але люди допомагають, — говорить Оксана. — Вони можуть прийти в теплий намет, а люди приносять теплий одяг, печиво, варення для них. Розвішуємо оголошення по місту, соціальні фахівці патрулюють вулиці, знаходять безхатченків і інформують, що є такий намет, де можна зігрітися і розповідають, де його знайти.

— Прийде в намет, думаю, багато безхатченків, вони дізнаються, що тут поставили і одразу почнуть сюди ходити, — розповідає Ганна Василівна.- Наприклад, в тому році, бувало, ночують по 15 чоловік, потім встануть зранку і йдуть у своїх справах. Люди приносять кашу, крупи, сало, олію, багато теплих речей, що, можливо, не всі і використаються.

Як повідомила начальник сектору зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ДСНС у Полтавській області Світлана Рибалко, до мобільних пунктів обігріву у більшості звертаються соціально незахищені люди, але є просто заходять погрітися і випити чаю, коли чекають автобус. Звичайно, що з безхатченками є свої труднощі, наприклад є такі, що приходять і намагаються розпивати алкоголь, але в наметі «сухий закон» і пити можна тільки чай. Найближчим часом планується поставити, ще декілька пунктів обігріву.

 

www.poltava.pl.ua/news/31330/
 

Полтава

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією