Популярне

Шевченківські дні в Кременчуцькій виховній колонії

6-10 березня  вихованці Кременчуцької виховної колонії відзначили Дні пам’яті Тараса Григоровича Шевченка. Заходи відбулись з  метою поглиблення особистих знань та вияву поваги і любові до Кобзаревого слова, глибокого дослідження його географії, життєвого і творчого шляху, виявлення інтересу до прочитання позапрограмових творів Шевченка.

Перші весняні дні для шанувальників літературної  спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.
Кращому сприйняттю особистості митця сприяла  книжкова виставка художніх творів Тараса Григоровича. Заочна екскурсія «Шевченко і Полтавщина» перенесла юнаків у часи гостювання поета в Полтавському краї. Вихованці віртуально пройшли стежками, якими колись ходив сам Тарас.
Вихованці мали змогу випробувати себе в ролі акторів, інсценізуючи уривки з відомих творів Кобзаря: «Катерина», «Наймичка», «Тополя», «Мені тринадцятий минало». Юні поети написали власні вірші, присвячені великому Кобзареві.
Підлітки більше дізналися про великого сина України під час перегляду документального фільму «Т.Шевченко – геніальна постать в українській історії».
Учасники вікторин та змагань, присвячених визначній постаті Шевченка, довели, що звертаючись до Кобзаря, вони «причащаються вічністю», мудрішають, духовно зростають, бо Тарас Шевченко для кожного свідомого українця є символом незламності духу, справжності, патріотизму й щирої любові до України.
Конкурс на кращого читця-декламатора поезій Т.Г. Шевченка «Кобзареве слово живе» сприяв виявленню інтересу до прочитання позапрограмових творів Шевченка, глибокому дослідженню його географії, життєвого і творчого шляху з метою поглиблення особистих знань та висловленню  поваги і любові до Кобзаревого слова.
Конкурс малюнків «Я ілюструю Кобзаря» ще раз підтвердив, скільки талановитих хлопців навчається у школі, вони мали змогу спробували свої сили в художньому мистецтві ілюстрації. Також серед учнів знайшлися бажаючі вишити бісером портрет поета.
Творчість Т. Шевченка є імпульсом до розуміння суті української історії, життя народу. Справедливо Великого Кобзаря — народного мислителя та творця, вважають народним пророком. Не одне покоління українців формувало свій світогляд на його творах.
 

Полтава

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією