Популярне

Культовий художник Америки побував у Костополі

З приватним візитом у Костополі побував культовий художник Америки, володар трьох премій «Еммі» та премії Британської академії кінематографічних і телевізійних мистецтв за кращу міжнародну програму для дітей Гарі Бейсмен.

Мешканець Голівуду має свої персональні виставки у найпрестижніших залах Європи і Америки, автор Діснеївського мультсеріалу «Домашній улюбленець вчительки», авторські іграшки митця мають шалений попит у колекціонерів всього світу. Послугами Бейсмена, як ілюстратора, користуються найвідоміші світові компанії, в тому чисті «Мерседес-Бенс» і «Nike». Співпрацює з виданнями «Лос-Анджелес Таймс», «Нью-Йорк Таймс», «Вашингтон Пост», «Тайм». На Україні Гарі Бейсмеен вперше. До Костополя прибув з конкретною метою – побувати на землі, де народилася його мати, Наомі Литвак. Батьки Гарі Бейсмена дивом врятувались від Голокосту у період ІІ світової війни, зокрема батько Бен Бейсмен, уродженець Бережного, воював проти фашистів у партизанському загоні полковника Медведєва, але решта великої родини була знищена у період 1941-1942 років. Зокрема рідні по материнській лінії розстріляні в урочищі Лісничівка у Костополі під час каральної акції «470». Гарі Бейсмен у Костополі Бейсмен та супроводжуючі побували на місці розстрілу та біля пам’ятного знаку на території стадіону «Колос», де віддали шану тисячам людей, невинно загиблих під час фашистського терору. Також митець побував на місці, де стояв будинок його матері (парк на набережній річки Замчисько), відвідав будівлю колишньої синагоги та школи «Тарбут», ознайомився з експозицією військової техніки краєзнавчого музею, оглянув будинки, які збереглись у старому кварталі міста. Про своє перебування в Україні, мандрівку на землю батьків, зокрема про Костопіль, він готує фільм та виставку картин, що за півроку буде відкрита у Лос-Анджелесі. Гарі Бейсмен також зустрівся з очевидицею подій, костопільчанкою Раїсою Степанович, яка розповіла йому про жахи військового лихоліття. Митець щиро дякував голові єврейської громади Костополя Галині Динькіній, письменнику та історику Олександру Намозову за надану змістовну інформацію, фотографії містечка 30-х років та проведену екскурсію містом. - Мені дуже сподобалось мальовниче поліське містечко, де жила моя мама. Я відчув неабияке натхнення та позитивну енергетику, адже виконав і її прохання привезти землю з рідної для неї місцини. Спогади про перебування у Костополі залишаться у моєму серці назавжди. Перед поїздкою, вивчаючи Костопіль в мережі Інтернет, я віртуально познайомився з вашими видатними людьми: художниками, письменниками, митцями. Зокрема, кілька місяців тому був приємно здивований перспективними, зробленими у напрочуд оригінальному авторському стилі роботами молодого дизайнера, костопільчанки Вікторії Намозової, котру обов’язково берусь консультувати як наставник. Перебуваючи на Україні, Гарі Бейсмен виступив з лекцією у Львові, побував у Рівному та Березному. На запрошення митців Литви він відбув до країн Прибалтики, де виступить з лекціями.

Пише www.kostopilpost.com

Рівне

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією