Популярне

Влада Рівного готується до святкування УПА

Цьогоріч в нашій країні святкуватиметься сімдесята річниця заснування Української Повстанської Армії. З цієї нагоди та задля покращення патріотичного виховання молоді у Рівному стартував проект "12 історій про УПА".

14 жовтня в Україні відзначатиметься сімдесята річниця створення Української Повстанської Армії. Аби вшанувати пам’ять загиблих за Україну героїв та привітати із цим святом ветеранів УПА у березні в Рівному стартував проект "12 історій про УПА". В його рамках рівненський художник, який поки не називає свого імені, малюватиме дванадцять картин про Українську Повстанську Армію. Нині вже готові 5 полотен, які мають свою назву. А кожен бажаючий може зробити свій внесок у вшанування пам’яті героїв. Для цього необхідно написати власну історію про Українську Повстанську Армію до намальованих картин, або ж історію із життя. Це можна зробити на сторінці проекту у соціальній мережі "В контакті". Окрім того, вже 12 червня відбудеться віртуальна гра у всесвітній павутині, в якій братимуть участь не лише рівняни, а й мешканці інших міст. Команди формуватимуться із п’яти учасників і та, яка дасть першою усі правильні відповіді, стане переможцем.
Сергій Гавросів, розробник гри:
- Може бути команда зібрана із усіх куточків України, вона збирається через інтернет, отримує завдання і в цікавій, пізнавальній формі шукає, читає, дізнається про особи, про дати, про пам’ятники, дізнається, що було тоді і що зараз є на цьому місці.
Необхідністю створення такого проекту, за словами заступника міського голови Рівного Галини Кульчинської, є те, що нині у шкільній програмі з історії України на український визвольний національний рух відведено лише дві години. І в цих двох годинах час на розгляд теми УПА вчитель обирає на власний розсуд. Пані Галина стверджує, що цього недостатньо. Тому цей проект покликаний розповісти молоді про діяльність УПА.
Галина Кульчинська, заступник міського голови Рівного:
- Сьогодні потрібно активно інтегруватися у те середовище, в той формат і в той простір, в якому живе молодь. Ідеологія проекту полягає у тому, що ми хочемо звернути увагу молодих рівнян на речі, які є цінними в історії створення україни, в данному випадку про УПА. Ми хочемо, щоб вони активно цікавилися цими речами і цікавилися щиро.
Окрім того, в рамках проекту на двохсот футболках був надрукований ескіз малюнку Ніла Хасевича, на якому зображений воїн УПА. Ці футболки отримали рівняни під час опитування на вулиці, однак лише ті, які знали хто такий Клим Савур.

Пише sfera-tv.com.ua

Рівне

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією