Популярне

Допомоги потребує рівненчанин Руслан Фрідріх!

 П’ять днів з життя бійця Руслана Фрідріха

 Неділя. Ранок 

Пропущений дзвінок від мами підопічної дитини. Дзвінок у такий час - це завжди погано. У неділю вранці ніхто не дзвонить поговорити, дізнатися як справи, розповісти про свої щоденні клопоти. У минулу неділю я виявила на екрані свого телефону пропущений дзвінок від мами Руслана Фрідріха. Нагадаю, що хлопець перебуває вдома після довгого лікування в Охмадиті. Руслан паралізований нижче пояса, але за основним діагнозом у хлопця, слава Богу, все спокійно.
 
Неділя. День
Досвід не підвів. Мама каже, що Руслану погано, потрібно їхати в обласну лікарню. На бензин немає грошей. Позичити вже ніде. Основний заробіток у селі - збирання ягід і грибів на продаж. Зараз не сезон, у односельців немає грошей. Починаємо шукати гроші, мама шукає машину. Гроші знайшли, а машину - ні. Дорога в далеке село погана, водії бояться зав’язнути в бруді.
 
Понеділок. Ранок, день, вечір
Руслан не виїхав з села. Сечовий катетер забитий, витягти катетер самостійно мама не може. Сеча не відходить.
 
Вівторок. Ранок
Мама якимись неймовірними зусиллями знаходить машину і привозить сина в лікарню.
 
Допомоги потребує Олексій Видиш з Рівного
 
Вівторок. День
Руслана терміново госпіталізують у відділення планової хірургії. Порушується питання про операцію.
 
Середа. Ранок
Хлопця забирають на операцію. У ході операції лікарі видаляють сечовий катетер і каміння з сечового міхура. Руслан ще не вийшов з наркозу, а мама, яка ніколи зайвий раз не просить про допомогу, телефонує і каже: «У мене в гаманці залишилося 100 гривень».
 
Середа. День
У Руслана піднімається температура до 39. Капають антибіотики. У лікарню приходить наша постійна помічниця Валентина і передає 900 гривень на лікування Руслана. Спасибі, допомога зараз потрібна як ніколи!
 
Четвер. Ранок
Температура тримається. Хлопцю призначають антибіотик мератин.
 
Червер. День
Заходжу в палату до Руслана, він спить. Мама вийшла на декілька хвилин в аптеку, поруч з Русланом тато. У палаті стійкий запах оцту. Якщо Руслана обтирають оцтом, значить температура не спадає.
 
Допоможіть! Вашої підтримки потребує хвора 54-річна рівнянка
 
Четвер. День, через годину
Повертаюся з гематології в хірургію. Руслан уже прокинувся, дуже млявий. Температура 38,7. Апетиту немає. Розмовляю з мамою. Підраховуємо, що за три дні витрачено 3000 гривень, половина цих грошей була зібрана на рахунку фонду та на неї закуплено ліки, а половину мама витратила готівкою. Більше грошей немає ні в мами, ні у фонді. Мама заповнює документи про отримання ліків. У хірургії ліків немає, купуємо все, включаючи шприци, глюкозу і фізрозчин. У палаті така тиша, що здається, ніби тебе засмоктує порожнеча. Час зупинився. До нестями хочеться включити музику, комусь подзвонити, кудись бігти. Щось робити, але не сидіти ось так, в тиші. На прощання мама посміхається, намагаючись мене підбадьорити, і говорить: «Нічого, ми впораємося. Мій Руслан - боєць»! Світ перевернувся. Це я прийшла сюди, щоб її підтримати. А виходить зовсім навпаки.
 
Четвер. Вечір
Намагаюся зібратися з думками і розповісти вам про Руслана. Як просити про допомогу в такій ситуації? На що саме просити, якщо список ліків мамі дають в руки тільки вранці після обходу і як правило тільки на день? Допомога потрібна практично на все - ліки, шприци, системи, перев’язочні матеріали, серветки. Назвати хоча б приблизну суму неможливо. Сподіваємося, що таких великих витрат, як у перші дні в лікарні, більше не буде. Тим не менш допомога вкрай необхідна. Потрібно протриматися, видертися з цієї біди.
 
П’ятниця. Ранок
Дзвонить Марія, мама Руслана. Просить у першу чергу подякувати всім, хто допомагав їм під час лікування - молився, здавав кров, перераховував гроші. Знову і знову повертається до того, скільки добрих людей навколо. Марія ще раз підкреслює: «Тільки не забудьте всім подякувати. Не пишіть про гроші, просто попросіть людей згадати про Руслана і трішечки йому допомогти». Сьогодні Руслану, слава Богу, краще. Температура не зашкалює, хлопець трішки поїв.
 
Допоможіть! Підтримайте!
 
Телефони:
Мама Марія Фрідріх 067 18 05 192
Волонтер Мар’яна Рева 098 45 26 916
 
Реквізити для надання допомоги
БФ "Скарбниця Надії"
ЗКПО 37685693
26009336789200
АТ "УкрСиббанк"
МФО 351005
Призначення платежу - добровільна пожертва для Фрідріха Руслана
 

Рівне

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією