Популярне

У Рівному визначились переможці Чемпіонату міста з шахів

13-14 квітня в обласному центрі за нокаут-системою відбувся чемпіонат міста Рівне з шахів 2013 року. У змаганнях взяли участь 24 шахісти.

За такої кількості учасників турнір проходив у 5 стадій: 1/16, 1/8, 1/4, півфінал та фінал. Раунди складалися з двох партій. У випадку нічиїх переможці визначалися з допомогою тай-брейків (дві додаткові партії зі скороченим контролем часу, при необхідності - партія "армагедон").

У результаті напруженої боротьби переможцем став Балєєв Костянтин, 2 місце - Жакун Олексій, 3 місце - Шинкарчук Максим. Перебуваючи в якості рейтинг-фаворита, Балєєв впевнено пройшов турнірну дистанцію. І тільки на півфінальній стадії мав деякі проблеми. Проте з допомогою тай-брейка успішно їх подолав, вийшовши у фінал.

З іншої частини турнірної сітки до вирішального раунду чемпіонату несподівано пробився Жакун Олексій, який за рейтингом був тільки 10-й. Сенсаційно подолавши 1/4 та півфінальну стадії, Олексій поступився більш іменитому супернику лише у фіналі. У матчі за третє місце зіграли Шинкарчук Максим (№6) та Борзенко Йосип (№5). У підсумку сильнішим виявився перший. Слід відзначити і їхні зусилля, оскільки для того щоб зіграти у матчах другого дня змагань, вони перед цим перемогли вищих за рейтингом суперників.

Як і передбачалося, чемпіонат за нокаут-системою виявився досить не передбачуваним. Турнірні правила змушували учасників грати на перемогу в кожній партії. І хоч окремим шахістам такий формат боротьби видався незвичним, що в деякій мірі позначилося на кількості учасників, проте безумовно турнір з вибуванням має право на існування (можливо, з деяким удосконаленням).

Захід відбувся з ініціативи Рівненської міської федерації шахів (Президент – Паладійчук Сергій) та за сприяння Рівненської обласної федерації шахів (Президент – Ковальчук Володимир). Четвірка кращих нагороджена грамотами, медалями та призами, а переможець до того ж отримав Кубок чемпіона.


повідомляє ogo.ua/

Рівне

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією