Популярне

Атака грипу не загорами

У Рівному спостерігається підйом захворюваності на грип та ГРВІ. За минулий тиждень в місті захворіло 966 осіб, що становить 386,1 на 100 тисяч населення. Ми пропонуємо кілька простих порад, як захистити себе та свою родину від ццієї неприємної недуги. 

- Із всіх захворівших осіб: діті складають 69,1%(668 осіб), школярі складають 27,9% від всіх захворівших дітей (187 осіб), - повідомляє лікар-епідеміолог Рівненського міського управління ГУ ДСЕС у Рівненській області Світлана Зяткевич. - Важких та летальних випадків в місті Рівне за цей період не зареєстровано.

На Рівненщині зростає рівень захворюваності на грип

Щоб вдерегли себе та своїх близьких від грипу, пам’ятайте 5 головних та корисних порад:

1. Грип дуже легко передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом - коли хвора людина кашляє, чхає чи просто розмовляє. У зоні зараження перебувають усі в радіусі 2 метрів навколо хворого.

 

2. Навіть якщо ознак хвороби немає, уникайте скупчень людей - аби зменшити вірогідність контактів із хворими людьми, при тому що деякі з них є заразними навіть до появи очевидних симптомів. Особливо актуально під час сезону грипу та епідемій.

Користуйтеся одноразовими масками при необхідності - щоб захистити себе чи оточуючих від зараження. Маскою слід користуватися при догляді за інфекційним хворим чи просто спілкуванні з ним.

 

Грип на Рівненщині. Поради.

3. При появі перших симптомів грипу ви обов’язково повинні залишитися вдома - щоб не провокувати ускладнення власної хвороби і не наражати інших людей на небезпеку, смертельну для деяких із них. Такими симптомами є: підвищена температура тіла, біль у горлі, кашель, нежить та біль у м’язах. З будь-якими з цих симптомів не варто виходити з дому навіть заради візиту до лікаря - його слід викликати додому. Призначене лікарем симптоматичне лікування у домашніх умовах може бути достатнім для одужання.

 

4. Регулярно провітрювати приміщення і робити вологе прибирання - як у помешканні, так і в робочих приміщеннях, щоб не залишати навколо себе живі віруси й бактерії, що можуть залишатися активними впродовж годин після перебування у приміщенні хворої людини.

Повноцінно харчуйтесь, висипайтесь, уникайте перевтоми - для підвищення опірної здатності організму. Це збільшить ваші шанси запобігти як зараженню, так і важким формам хвороби та її ускладненням.

 

5. Пам’ятайте, ваші руки мають бути чистими, адже інфекція потрапляє в організм через рот, ніс та очі, яких ви час від часу торкаєтесь руками. Тими ж руками ви тримаєте гроші чи тримаєтесь за поручні, де кілька годин зберігаються в активному стані віруси і бактерії, що залишились від дотиків рук інших людей.

 

ogo.ua 

Рівне

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією