Популярне

Працівники податкової міліції ДФС у Сумській області повернули державі 700 тисяч гривень ЄСВ

За матеріалами перевірки слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області у квітні 2016 року відкрито кримінальне провадження щодо ухилення від сплати єдиного соціального внеску за ст. 212-1 Кримінального кодексу України.

Працівники податкової міліції встановили, що одне з підприємств машинобудівного комплексу області регулярно нарощує борг по сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. На момент несплати обов’язкових платежів підприємство мало можливість перерахувати на рахунки державного казначейства відповідні внески, проте службові особи підприємства направляли гроші на інші потреби, усвідомлюючи, що зобов’язання по сплаті ЄСВ є першочерговим. Зазначені дії призвели до фактичного ненадходження до фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування майже 700 тис. гривень. Порушникам оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення.
Проте під час розслідування кримінального провадження правопорушники сплатили обов’язкові платежі в повному обсязі. У серпні 2016 року кримінальне провадження направлено до суду з клопотанням для звільнення від кримінальної відповідальності на підставі частини 4 статті 212-1 КК України. Оскільки особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона до притягнення до відповідальності сплатила єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також відшкодувала шкоду, завдану фондам загальнообов’язкового державного соціального страхування їх несвоєчасною сплатою (штрафні санкції, пеня).

До відома. Протягом 2016 року у закінчених слідчими фінансових розслідувань органів Державної фіскальної служби Сумщини кримінальних провадженнях відшкодовано понад 2,2 мільйони гривень завданих державі збитків.

Прес-служба ГУ ДФС у Сумській області
Всі статті автора

Суми

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією