Популярне

Сумська митниця ДФС викрила злочинну схему імпорту на два мільйони гривень

Працівники Сумської митниці ДФС за сприянням управління власної безпеки Головного управління ДФС у Сумській області та прокуратури Сумської області викрили злочинну схему підробки документів.

Цього разу справа стосувалася імпортованого вугілля на майже 2 мільйони гривень, що було завезене  для подальшої реалізації на всій території  України.
08 вересня 2016 року керівництво підприємства-порушника  надало до митного оформлення в режимі "Імпорт" митну декларацію на товар "Вугілля кам’яне" вартістю майже 74 тис. доларів США (майже 1,9 млн. грн.).
Для встановлення характеристик товару посадовими особами  митного поста "Центральний" Сумської митниці ДФС було направлено запит до спеціалізованої лабораторії з експертизи та досліджень ДФС. В результаті встановлено, що подане до митного оформлення вугілля відноситься до різновиду твердої осадової породи - антрацит.
Заступник директора підприємства, який подавав документи для оформлення товару, надав митникам неправдиві відомості щодо найменування товару та відомостей, необхідних для визначення коду товару згідно з УКТ ЗЕД.
Проте на цьому правопорушники не зупинилися. Через чотири дні з цим же підприємством склався прецедент. На цей раз вартість вугілля у поданий декларації на товар "вугілля кам’яне" склало 4,4 тис. доларів США (майжет109 тис. грн). Документи для оформлення подавалися по тій же схемі, що і в попередній раз. Працівниками митниці знову було направлено зразки наданої низькоякісної гарячої копалини до спеціалізованої лабораторії з експертизи та досліджень ДФС та отримано підтвердження, що це - антрацит.
Зловмисники намагалися оформити вугілля в режимі "імпорт" загальною вартістю майже 2 мільйони гривень на основі подання до органу доходів та зборів підроблених документів отриманих незаконним шляхом для здійснення подальшого збуту по території України.
За даними фактами було складено протоколи про порушення митних правил за статтею 483 Митного Кодексу України, та направлено  повідомлення про вчинення кримінальних діянь до правоохоронних органів за підслідністю. Порушено кримінальне провадження за статтею 366 Кримінального кодексу України "Службове підроблення".
Санкція відповідно до Митного кодексу України передбачає накладання штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з їх подальшою конфіскацією, а також вилучення транспортних засобів, що здійснювали перевезення. Кримінальну відподальність визначить суд.

Прес-служба ГУ ДФС у Сумській області
Всі статті автора

Суми

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією