Популярне

Відверте спілкування – реальна допомога у вирішенні проблем бізнесу

З метою поліпшення дієвого співробітництва з бізнес-структурами міста, керівництвом Державної податкової інспекції у м. Сумах останніми днями було проведено ряд робочих зустрічей з окремими платниками податків та представниками територіального громадського об’єднання підприємців, під час яких обговорювалися проблемні питання, які виникають у роботі суб’єктів господарювання і турбують їх.

Головним акцентом спілкування було обговорення спрощення та удосконалення процедур адміністрування податків, що дозволить створити оптимальні умови для платників податків і стимулюватиме розвиток великого, середнього та малого бізнесу.
     Очільник інспекції, Юрій Мельник зазначив, що фіскальна служба України зацікавлена у зміцненні конструктивного діалогу з бізнесом, який приймає активну участь у розвитку економіки регіону, створює нові робочі місця, дбає про інвестиційні «вливання» в економіку регіону, і таким чином вносить значну питому вагу податкових надходжень до бюджетів держави.
      Велика увага була присвячена зустрічам з сільгоспвиробниками. Оскільки, у відповідності до змін  Податкового кодексу для зазначеної категорії платників, запроваджена диференційована система дії спецрежимів оподаткування за видами сільськогосподарських операцій. Зокрема: виробники зернових і технічних культур мають перераховувати до Державного бюджету 85% суми ПДВ, а інші 15% – на спецрахунки; підприємства тваринництва перераховують 20% до Державного бюджету, а 80% використовують для власних потреб. Для інших сільськогосподарських операції податок розподіляється рівними частками: 50х50.
       У ході проведення зустрічей обговорювалося питання щодо збільшення надходжень до бюджету за рахунок підприємств, які мають значні обсяги реалізації товарів (робіт послуг), однак мають незначні нарахування з ПДВ. Були надані вичерпні відповіді на питання щодо перереєстрації неприбуткових підприємств, які до 1 січня 2017 року мають привести свої установчі документи у відповідність до  законодавчої норми, та які внесені до Реєстру неприбуткових установ та організацій і не відповідають вимогам ст. 133.4 Податкового кодексу України.
      Запрошені представники малого бізнесу порушили низку проблемних питань, які потребують втручання та допомоги податківців. Зокрема, для багатьох фізичних осіб-підприємців справжнім каменем спотикання став акт звірки з бюджетом, в якому пересічному підприємцю не зрозумілі «згорнуті» суми нарахованих та сплачених податків.
Окрема тема для спілкування – Електронний кабінет платника. Присутні переконані, що сервіс суттєво спрощує ведення обліку, економить час, не потребує візитів до «податкових стін», але робота у приватній частині кабінету здійснюється лише з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП). Виникає питання, ФОП першої групи оподаткування, має використовувати ЕПЦ лише раз на рік – при подачі минулорічного звіту. Багатьом підприємцям простіше надати звіт на паперовому носії, без використання сучасних новацій.
     Підсумовуючи проведені зустрічі, Юрій Мельник впевнено констатує, що таке відверте спілкування дозволяє наочно зрозуміти проблеми бізнесу та оперативно вирішувати їх на місцях.
 

ДПІ у Сумах
Всі статті автора

Суми

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією