Популярне

"А льон цвіте синьо-синьо…" Сумщина запрошує полюбуватись квітучим найбільшим у світі полем льону

Найбільше у світі поле льону – 325 га – розквітне на початку липня. Полюбуватись ним зможуть учасники та гості "Льон-Фесту 2017", що відбудеться 2-4 липня у Глухові, що на Сумщині.

Фестиваль льону та конопель проводиться уже шостий рік поспіль у мальовничому куточку Україні – колишній гетьманській столиці – Глухові. Цього року дату його проведення навіть трохи перенесли, щоб поєднати з цвітінням найбільшого у світі поля льону. Хоча інше поле – 75 га, що між Некрасовим та Сліпородом, уже квітне. Про це сьогодні, 21 червня, повідомив у Facebook Михайло Терещенко, та розмістив на підтвердження світлину.


Майданчик фестивалю буде розташований поряд з найбільшим полем льону. Коли розквітне - це неперевершено красиве явище. Впродовж чотирьох днів учасники фестивалю зможуть на фаховому рівні обмінятися досвідом з питань вирощування, обробки та використання льону у різних галузях. Звісно побувають на полях, оглянуть спецтехніку з вирощування льону-довгунця, побачать завод з первісної переробки волокон тощо.
Крім того, як фахівців та підприємців, так й звичайних гостей фестивалю чекає чимало різноманітних забавок, музика, трав’яні чаї, дефеле мод, конкурс краси та багато чого іншого, і все це так чи інакше пов’язане з льоном.
Організатори просять всіх бажаючих - попередньо зареєструватись. Місця вистачить всім. Дрес-код – вишиванка, або одяг з льону чи конопляний. Той, хто буде у глухівській льняній вишиванці, отримає подарунок.

Петро Олійник
Всі статті автора

Суми

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією