Популярне

Голова дільничної виборчої комісії побив міліціонера на Тернопільщині

 Голова дільничної виборчої комісії та його заступник побили міліціонера на дільниці у смт.Микулинці Теребовлянського району.

 Як повідомили у секторі зв’язків з громадськістю УМВСУ в Тернопільській області, у 34-річного потерпілого медики діагностували гематому обличчя, забійну травму носа та інші тілесні ушкодження. 

Як з’ясувалося, потерпілий 24 жовтня заступив на охорону виборчої дільниці, яка розташована на території ВАТ «Булат» у смт. Микулинці.

Спочатку працівник міліції разом з головою та заступником ДВК отримали на Теребовлянській окружній виборчій дільниці усю виборчу документацію.

У Микулинці повернулися близько опівночі. 

Голова, заступник та члени ДВК залишили виборчі бюлетені та іншу виборчу документацію на столі, не порахувавши бюлетені та не помістивши їх у сейф (металеву шафу), як цього вимагає Закон. Старший лейтенант міліції зробив зауваження голові та його заступнику щодо неналежного зберігання ними бюлетенів, згідно частини 3 статті 84 Закону України «Про вибори народних депутатів».

«Останні на зауваження не відреагували та покинули приміщення дільниці, залишивши напризволяще виборчу документацію. Працівник міліції, згідно своїх службових обов’язків та інструкції, повідомив про даний факт в чергову частину райвідділу, а ті в свою чергу поінформували окружну виборчу комісію»,, - йдеться у повідомленні прес-служби УМВСУ.

Через деякий час голова комісії та його заступник повернулися на виборчу дільницю. 

«Із словами «ти нас здав» вони накинулися на працівника міліції з кулаками. Чоловік не очікував такої реакції зі сторони своїх односельчан», - розповіли у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції. 

За попередніми даними, голова та його заступник перебували напідпитку. Вони, незважаючи на численні прохання працівників міліції, категорично відмовилися проходити освідчення на ступінь алкоголю в крові.

Поводилися підозрювані агресивно, нецензурно висловлювалися вони до представників окружної виборчої комісії, які прибули на місце події та правоохоронців.

До слова, заступник голови виборчої комісії раніше вже мав проблеми із Законом – був судимий за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Відомості про даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 345 ККУ – умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Вирішується питання про обрання підозрюваним міри запобіжного заходу.

Виборча дільниця, де трапився інцидент, працює в штатному режим. Голову та заступника комісії замінили іншими працівниками. 

Виборча документація знаходиться під охороною співробітників міліції.

http://ternopoliany.te.ua

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією