Популярне

Ціни на продукти в Тернополі ростуть кожного дня

 У Тернополі почали вимикати світло, подорожчали продукти харчування, побутову хімію та одяг.

 На вулиці від перехожих чи у магазині все частіше чути невдоволення людей щодо росту цін та загального невдоволення рівнем життя і це все при тому, що Тернопільщина – це одна з областей з найнижчим рівнем зарплат. Тому на чому економитимуть тернополяни та як вижити в умовах кризи, поцікавився кореспондент Тернопільської Липи.

Тернополянка Валентина Кравець каже, що почала економити на продуктах харчування та одязі, а ще почала робити запаси:

- Заходжу в магазин побутової хімії, а там ціни міняються кожного дня, продавець-консультант одразу попереджає, що ціна на ціннику може не відповідати ціні на касі, бо за цей час річ може подорожчати на гривню два., – каже пані Валентина.

За підрахунками жінки пральний порощок, який вона постійно купляла в середньому за останні два місяці подорожчав на п’ять-сім гривень, шампунь майже на десять гривень, зубна паста на шість гривень.

- Я розумію, що в країні війна і таке подорожчання очікуване, але мене це обурює, бо ж ні зарплати, ні соцвиплати не збільшуються. Як вижити найбіднішим? Ця ситуація мені нагадує дев’яності роки, а тоді було дуже не просто, не хотілося б, що все заново повторилося. Люди на Майдані стояли за краще життя, а поки на зміни залишається тільки надіятись і думати, щоб не було гірше.

Продавець одягу на тернопільському ринку пані Надія зізнається, що з того часу як виросли ціни, тернополяни почали менше купляти.

- В мене ціни виросли в середньому на шістдесят-сто гривень. Ціни на товар, який ми купляли по старому курсу, не зросли, тому ці речі і розкуповують найбільше, а так, покупців стало справді менше, але скоро новорічні свята, сподіваюсь, що люди все ж підуть за обновками.

Найбільше подорожчанням продуктами харчування, мабуть, невдоволені пенсіонери та люди з малозабезпечених сімей.

- Колись купляла гречку по десять гривень, а тепер майже по сімнадцять за кілограм. А це ще раз так. Подорожчали найнеобхідніші продукти – молоко, сметана, сир, м’ясо, олія, яйця. А пенсія така ж яка і була. Я вже не кажу про якісь ласощі чи ковбаси, бо на таке і раніше бракувало грошей, а зараз доводиться і забути, – розповідає пенсіонерка Лідія Миронівна, – тепер зранку їжджу по магазинах, де дешевше і скуповуюсь.

Експерти прогнозують, що ціни ростимуть і далі, адже собівартість окремого товару складається з певних речей: а це інфляція, вартість долара, підняття ціни на енергоносії і підняття комунальних витрат. Від цих факторів і залежить, чи зростатиме ціна на кожен окремий продукт. Тому, щоб зупинити ріст цін, треба зменшувати вартість комунальних платежів, зменшувати вартість енергоносіїв, зменшувати вартість палива. Але це нонсенс, у нашій ситуації все зростає і за останніми повідомленнями Кабміну збільшуватиметься і надалі.

Марія Бойко, Тернопільська Липа

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією