Популярне

На Тернопільщині - профорієнтаційне літо

«Ким я буду? Що я вмію? Як знайти головну справу свого життя? Яку професію обрати?» - на такі питання учнівська молодь шукає відповіді на кожній зустрічі з фахівцями служби зайнятості.

Не виняток і літні дитячі табори, куди приїжджають працівники центрів зайнятості області з різноманітними профорієнтаційними заходами, у тому числі й з використанням спеціально оснащених транспортних засобів «Мобільний центр профорієнтації» та «Мобільний центр зайнятості». Під час цих заходів, які проходять у жвавій інтерактивній формі, діти знайомляться з цікавим світом професій, граються у профорієнтаційні ігри, виконують різні ділові вправи, беруть участь у конкурсах, дискутують про те, як досягти кар’єрного успіху, розповідають про професії своїх батьків та знайомих, діляться мріями про майбутнє.

Так, фахівці Теребовлянського районного центру зайнятості спільно із представниками районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели профорієнтаційний захід «Правильно обирай професії» у літньому оздоровчому таборі “Промінь».

- Вибір професії - це друге народження людини. Від того, наскільки вірно буде обраний фах, залежатиме її життєвий шлях, місце у суспільстві, - звернулась до вихованців табору фахівець РЦЗ Тетяна Баб’як.

У рамках заходу діти брали участь в іграх «Відгадай професію», «Я в майбутньому», «Професія на букву», «Я це зможу», «Намалюй професію». Приємно було дізнатись, що чимало підлітків планують пов`язати своє майбутнє саме з робітничими професіями.
Переможці конкурсів були нагороджені подарунками.

У дитячий оздоровчий заклад «Ромашка», що в Заліщицькому районі, завітали фахівці районного центру зайнятості, організувавши акцію на тему: «Світ професій».

Школярі дізналися про професії, які користуються попитом на ринку праці, основні вимоги сучасних роботодавців до працівників; бажаючі - пройшли тестування на визначення професійних нахилів.

Фахівець з профорієнтації РЦЗ Людмила Андрусик зазначила: «Мине кілька років і кожен із вас повинен буде вибрати свій шлях у величезному дорослому світі. Це означає, насамперед, вибір фаху. Чим більше професій ви будете знати, тим ширшим буде коло вибору, а, отже, і більше шансів знайти і вивчити ту професію, у якій кожен із вас буде геніальним спеціалістом, досягне успіху, зможе проявити свою особистість. А обирати фах потрібно свідомо, з урахуванням своїх можливостей та потреб ринку праці.

Якщо ж комусь важко визначитись, який вид трудової діяльності обрати, зверніться у центр зайнятості, де фахівці порадять, як уникнути типових помилок під час вибору професії, розкажуть про світ професій та ті з них, які актуальні у роботодавців. У центрі зайнятості можна переглянути відеоролики про той вид трудової діяльності, який вас зацікавив,  пройти тестування на визначення здібностей та нахилів».

Не мине літо даремно і для вихованців дитячого оздоровчого табору «Лісова казка», що діє у с. Борщівка Лановецького району. Фахівці районного центру зайнятості провели тут інформаційний захід «Обирай професію - обирай майбутнє»

Діти старшої та середньої шкільних ланок помандрували світом професій та отримали багато корисної інформації про ті з них, що користуються попитом на ринку праці; ознайомились із інформаційними папками, буклетами та довідниками, взяли участь в конкурсі малюнка «Моя улюблена професія». Усі школярі отримали запрошення відвідати районний центр зайнятості, щоб ґрунтовніше підготуватися до важливого рішення з вибору майбутньої професії.

Фахівці Підволочиського районного центру зайнятості також здійснили виїзну акцію «Вдало обрана професія – шлях до успіху» з використанням спеціально оснащеного транспортного засобу «Мобільний центр професійної орієнтації» у літній англомовний табір «Гімназійна сім’я», що діє на базі Підволочиської гімназії імені І.Франка.

Юні гімназисти взяли участь у конкурсі малюнків, під час якого на аркушах паперу з’явилися зображення лікарів, водіїв, перукарів, будівельників та представників інших, омріяних дітьми, професій. Учасники заходу активно розгадували загадки, презентували професії своїх батьків та рідних, брали участь у профорієнтаційних іграх та вправах.

«Вдало обрана професія приносить людині задоволення роботою, забезпечує швидке професійне зростання, робить працю радісною та творчою. Для того, щоб зробити свідомий вибір необхідно мати чітке уявлення про свої інтереси, здібності, нахили, проаналізувати ринок праці, а також визначити сферу діяльності та перелік підходящих для себе професій», – наголосила фахівець з профорієнтації РЦЗ Галина Чорній.

Мобільний центр професійної орієнтації приїхав і до юних відпочивальників в оздоровчому закладі «Лісова пісня» (м. Борщів). Фахівці Борщівського районного центру зайнятості в ігровій формі провели різноманітні профорієнтаційні конкурси: учні відгадували загадки професійного спрямування, взяли участь у вікторині «Хто найкраще орієнтується у світі професій?» та конкурсі малюнка на асфальті «Моя улюблена  професія»; консультували щодо вибору фаху; демонстрували відеоролики про різні види трудової діяльності.

Загалом у профорієнтаційних заходах взяли участь більше 500 дітей, які відпочивають у літніх оздоровчих таборах Тернопільщини.

 

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією