Популярне

На Тернопільщині відбулися семінари з вивільнюваними працівниками

У Хоростківському професійному сільськогосподарському ліцеї (Гусятинський район), Тернопільському вищому професійному училищі № 4 ім. М. Паращука, Буданівському професійному ліцеї (Теребовлянський район) та Бучацькому професійно-технічному училищі відбулися семінари з трудовими колективами, у т.ч. з вивільнюваними працівниками. Заходи провели фахівці місцевих районних центрів зайнятості.

Присутні ознайомились зі станом ринку праці та актуальними вакансіями, соціальними послугами служби зайнятості, гарантіями держави вивільнюваним працівникам: правами, пільгами та компенсаціями; дізналися про порядок реєстрації громадян, які звернулися до центру зайнятості за сприянням у працевлаштуванні, можливостями пройти професійну підготовку, перепідготовку чи підвищення кваліфікації, в тому числі у навчальних закладах державної служби зайнятості, а також з наданням ваучера.

Учасники заходів цікавилися порядком реєстрації та переліком документів, потрібних для надання статусу безробітного, розмірами допомоги по безробіттю, можливостями започаткування власної справи та залучення до тимчасової зайнятості; за якими критеріями здійснюється підбір підходящої роботи.
Заступник начальника відділу МРЦЗ Галина Приступа наголосила: «На спеціалізованих курсах «Менеджмент малого підприємництва» ви зможете отримати кваліфіковані поради щодо вибору бізнес-ідеї, складання бізнес-планів, з основ ведення бізнесу та в подальшому зможете отримати одноразову виплату допомоги по безробіттю для започаткування власної справи».

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Бучацького районного центру зайнятості Алла Кірякулов поінформувала присутніх про те, що стан і потреби ринку праці в районі: «Серед робітників найбільша потреба – у водіях, слюсарях, продавцях, будівельниках, а серед службовців – у бухгалтерах, економістах, агрономах», - уточнила працівник РЦЗ.

Працівники згаданих навчальних закладів також дізналися, що у центрах зайнятості вони можуть відвідати інформаційні та консультаційні семінари, різноманітні тренінги з питань пошуку роботи, започаткування бізнесу, роз’яснення законодавства про зайнятість.

Працівники центрів зайнятості відповіли на запитання, а також переконливо аргументували, що після звільнення з роботи життя не закінчується, усі труднощі можна подолати. Вони зазначали: «Якщо ви залишитеся без роботи – не впадайте у відчай. Будьте активними, наполегливими, а в центрах зайнятості допоможуть вам знайти своє місце на ринку праці».

Фахівці ЦЗ також пояснили роботодавцям як правильно оформити звіт про масове вивільнення працівників, строки його подачі в службу зайнятості; щодо адміністративної відповідальності керівників при неподанні чи несвоєчасній подачі звіту про масове вивільнення працівників в службу зайнятості.
На фото: семінар з вивільнюваними працівниками у Буданівському професійному ліцеї (Теребовлянський район).
 

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією